Gazela7 Napisano 11 Maja 2010 Napisano 11 Maja 2010 Witam wszystkich forumowiczów! Jestem nowy więc proszę nie bić. Mam pytanie. Kupiłem żonie lekko używaną Kogę Miyata Distance i dopiero na drugi dzień zauważyłem pod suportem dziwne urządzenie współpracujące z osią pedałów oraz przerzutkami. Przechodzą przez to urządzenie linki sterujące obu przerzutek. Urządzenie jest firmy SHIMANO i oznaczone jest symbolem SPCM 3. Pytanie brzmi: co to jest, jak z tego korzystać i kiedy nawali to gdzie toto kupić nowe i kto toto ew. wymieni. Zamieszczę jeszcze zdjęcie dziwadła (o ile się uda). Pozdrowienia dla wszystkich ode mnie i małżonki (zajeżdża od kilku dni już trzeci rower). P1020812.bmpP1020807.bmp
bodziekk Napisano 11 Maja 2010 Napisano 11 Maja 2010 Wygląda na to, że masz coś w tym stylu: http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/city___comfort/nexave_c810/product.-code-FD-C810.-type-.html Gdzie indziej wyczytałem, że ma to redukować siłę wkładaną w zmianę przełożeń.
Gazela7 Napisano 11 Maja 2010 Autor Napisano 11 Maja 2010 Spróbuję jeszcze raz z tymi załącznikami. Dzięki Bodziekk! To jest to, ale w ubogiej lub starszej wersji, bo nie ma żadnej elektryki (elektroniki). W przesłanych przez Ciebie katalogach bliższy jest ten FD-C810 tyle że w rowerze toto nie ma żadnych kabelków, gniazd czy styków elektr. Ale już wiem o co chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.