Gazela7 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam wszystkich forumowiczów! Jestem nowy więc proszę nie bić. Mam pytanie. Kupiłem żonie lekko używaną Kogę Miyata Distance i dopiero na drugi dzień zauważyłem pod suportem dziwne urządzenie współpracujące z osią pedałów oraz przerzutkami. Przechodzą przez to urządzenie linki sterujące obu przerzutek. Urządzenie jest firmy SHIMANO i oznaczone jest symbolem SPCM 3. Pytanie brzmi: co to jest, jak z tego korzystać i kiedy nawali to gdzie toto kupić nowe i kto toto ew. wymieni. Zamieszczę jeszcze zdjęcie dziwadła (o ile się uda). Pozdrowienia dla wszystkich ode mnie i małżonki (zajeżdża od kilku dni już trzeci rower). P1020812.bmpP1020807.bmp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Wygląda na to, że masz coś w tym stylu: http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/city___comfort/nexave_c810/product.-code-FD-C810.-type-.html Gdzie indziej wyczytałem, że ma to redukować siłę wkładaną w zmianę przełożeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazela7 Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Spróbuję jeszcze raz z tymi załącznikami. Dzięki Bodziekk! To jest to, ale w ubogiej lub starszej wersji, bo nie ma żadnej elektryki (elektroniki). W przesłanych przez Ciebie katalogach bliższy jest ten FD-C810 tyle że w rowerze toto nie ma żadnych kabelków, gniazd czy styków elektr. Ale już wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.