Skocz do zawartości

[Rower] AUTHOR Impulse - opinie

alex8791

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do zakupu roweru, przeglądając allegro znalazłem taki rowerek Mój odnośnik

Czy warto kupić ten rowerek czy może w tej cenie można mieć coś lepszego. Na marginesie dodam że rower ma służyć do normalnej jazdy tzn. ulica ewentualnie lekki teren ale bez szaleństw.

Mam 180 cm wzrostu czy rama będzie odpowiednia dla mnie ? Będę wdzięczny za wszelkie opinie i sugestie.

Pozdrawiam

S.

Napisano

Szczerze mówiąc jestem laikiem i na rowerach nie znam się wogóle, jednak AUTHOR z nienajgorszym osprzętem wydawał mi się całkiem przyzwoitym rowerem, być może się mylę...

Koledzy obeznani z tematem może jeszcze ktoś się wypowie w powyższej kwestii.

Napisano

Po dłuższym zastanowieniu i zapoznaniu się z opiniami na forum wybrałem 3 rowery ze wskazaniem według kolejności:

(na marginesie mam 180 cm wzrostu, waga 85 kg - mam nadzieję że rama 19" będzie OK)

Kross Hexagon V6 2010 - przedział cenowy OK Mój odnośnik

Kross Level A2 XT 2009 - dość drogi (pomarańczowa kolorystyka średnio mi pasuje) Mój odnośnik

Kross Level A4 2009 - drogi Mój odnośnik

Jako że nie chciałbym wydać więcej jak 1300 przymierzam się zakupu pierwszej pozycji czyli Hexagona.

Czy według Was warto dopłacić do Levela A2 lub A4, czy są to bardzo znaczące różnice w osprzęcie? Dodam że nie zamierzam jeździć "wyczynowo" a jedynie rekreacyjnie zresztą to nie są chyba rowery do ostrej jazdy.

Wogóle czy Hexagon wart jest swojej ceny i czy w tym przedziale można mieć coś lepszego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...