Skocz do zawartości

[Smar] Zamiennik Judy Butter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli masz kąpiel olejową, to wymieniasz olej na nowy. Olej zapewnia smarowanie goleni i ślizgów. Jeżeli amor nie posiada kąpieli olejowej, używasz smaru stałego.

Reba chyba jednakzdecydowanie tak ma kąpiel olejową :)

Mój błąd :D

Napisano

Z mojej strony polecam smar Motorex Bike Grease 2000

W moim Revelationie smaruje nim o-ringi w tłumiku MC, o-ringi i elementy w komorze dual-air, gwinty oraz uszczelki kurzowe.

Moim zdanie nie ma co się pakować w smary typu Judy Butter, za drogie :)

Napisano

Za namową jednego z tutejszych użytkowników zamówiłem już smar Bike Grease Motorex'a (przed powyższą wypowiedzią), ale widzę, że produkt ten ma więcej zwolenników. Mam nadzieję, że będę w pełni zadowolony ;) Do tego, co by zaoszczędzić na kosztach wysyłki, od razu wziąłem olej Motorex'a do amortyzatorów 5W. Niebawem muszę przeprowadzić pierwszy serwis.

Napisano
Moim zdanie nie ma co się pakować w smary typu Judy Butter, za drogie

A ja sobie kupiłem takie pudełeczko nie dawno. I co powiem? Jeśli to jest za drogie, to... dziwne że na dętki Was stać. 35zł - a na posmarowanie uszczelek i ślizgów idzie tego tyle co nic. Mam wrazenie że na kilka dobrych lat częstego serwisowania powinno wystarczyć. Wbrew pozorom jest tego całkiem dużo...

Napisano

Beż dętki nie pojedziesz, a na zamienniku Judy Butter - owszem.

Dziwnie trochę napisałeś, ta cena 35zł dotyczy smaru czy dętki, bo nie mogę tego odczytać poprawnie?

Osobiście dętki kupuję za 12-13zł Continentala, a smar najtańszy jaki widziałem kosztował 52zł.

Napisano

Z tego co mi poradził Rulez i poczytałem trochę to smar musi być bez litu, czyli na bazie wapnia.

I teraz uwaga: puszka 0,8kg produkcji Orlenowskiej kosztowała mnie 9.20zł na stacji Orlen.

Nazywa się to Greasen STP.

I nawet nie śmierdzi

Napisano
Dziwnie trochę napisałeś, ta cena 35zł dotyczy smaru czy dętki, bo nie mogę tego odczytać poprawnie?

Faktycznie zagmatwałem. W tej cenie dostałem smar - RS Judy Butter - bez żadnej promocji, więc dziwię się troszkę że Ty widziałeś jedynie takie za 50zł.

Napisano

Tak czy inaczej jest to drogi smar. Porównując np. z Motorexem Bike Grease, gdzie mamy 100g za 22zł, to te niespełna 30g za 35zł jest bardzo mała ilością.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że Twój zakup był o wiele lepszym zakupem, niż ja miałbym brać za 52zł z poznańskiego Cykloturu. Tak z ciekawości (bo zakupu już i tak dokonałem), mógłbyś dać linka, gdzie masz taką ofertę? :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...