Skocz do zawartości

[uraz] złamanie obojczyka - jak długo wracaliście do zdrowia?

freon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trochę odkopie temat, bo mnie tez czeka operacja. Duże blizny zostają po cięciu?

Zależy jaka operacja. Jak na Kirschnera, to 2 małe punkty. Jak na płytkę hook'a, to w sumie dojście jest z 5-7cm.

Napisano

A pod czyją opieką jesteś?

Pytam bo połamałem się w zeszłym roku w Jurze. W Olkuszu chcieli od razu kroić, a w Białym (moje rodzinne strony) wcisnęli w ósemkę i wszystko gra.

Tyle że ja miałem pojedyncze czyste złamanie.

Napisano

Uraz i diagnoza: Złamanie obojczyka z przemieszczeniem w zakresie 13 cm od końców odłamów. :whistling: 2,5 miesiąca(po wcześniejszym naciągnięciu do tyłu, nastawieniu) w gipsie (ósemka) bez operacji. 2 miesiące rehabilitacji. Zrosło się ciut nierówno różnicy w wysokości barków nie zauważyłem, lekkie zgrubienie na kości i bóle występujące na zmianę pogody. Wszystko przez próbę uniknięcia wypadku, spadłem z deszczu pod rynnę... :wallbash:

Napisano

opisz sytuacje w której Ci sie to stało bo tez mam zamiar zainwestowac w spd ale sie troche boje ew. kontuzji.

Polecam bloki SH-56 (a nie sh-51), dzieki nim latwo sie bedziesz wypinal z pedalow spd i upadek Ci sie nie przydarzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...