Skocz do zawartości

[rower] Meride Matts 40 D czy Kross Level A2

xCezarx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdecydowałem dopłacić i wybrać pomiędzy dwoma rowerami . Jeżdżę zazwyczaj w terenie . :P

http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=104&id=924

http://www.kross.pl/rower/32-Level_A2_Disc_.html

Teraz pytam się, kto wie coś na temat tych rowerów, który będzie lepszym rozwiązaniem?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Mam pytanie czy warto inwestować w te hydrauliki czy lepiej kupić z v - brejkami

( chodzi mi o modulacje i siłę hamowania ) Cena z Hydraulikami jest droższa o ok. 300 zł

Z Hydraulikami rowery kosztuje ok. 1600 zł a z v - brejkami 1300 zł

Napisano

Żadnych wątpliwości nie miałbym gdybyś wrzucił tutaj Kross`a Level A2 XT 2009 - i to jego właśnie bym wybrał - do zgarnięcia za ok. 1500zł.

Napisano

A dlaczego nie meride

I jakie są hamulce w krossie a jakie w meridzie

Czy opłaca się kupić z tarczami czy z v - brejk

Dlaczego

Napisano

Od a2 rocznika 09 gorszy amortyzator, przerzutki i manetki. A co do hamulców to ja jestem bardzo zadowolony, choć są jeszcze nie dotarte.

Napisano

a jeśli mielibyście wybierać z rocznika 2010

To meride czy krossa

To brałbym Kross`a bo sprawdzona rama, lepszy amortyzator, manetki, lepsza korba oraz piasty na których jeżdzę i sprawdzają się najlepiej ze wszystkich jakie do tej pory miałem :icon_mrgreen: .

Napisano

ja również wybrałbym Krossa A2 w wersji XT. tylko kolor może się nie spodobać bo pomarańczowy... i to chyba jedyna wersja kolorystyczna...

Napisano

ale z 2010 r

Nie wiem dlaczego ale sprzedawca namawiał mnie na meride

Było to już poruszane, dlaczego sprzedawcy mając w ofercie Kross`y i Meridy bardziej stawiają na Meridy, były różne "pomysły" ale wskazujące na korzysc Kross`a, m. in. większa marża od sprzedaży Meridy, Krossy łatwiej sprzedać natomiast Meridy bedą zalegać na magazynie a więc trzeba będzie potem jeszzce bardziej obniżyc cene itp itp, pamiętam ze jak rozglądałem sie za Merida Matts 40-D to cena z 1799 spadła do 1359zł we wrześniu, zresztą zobacz ile Krossów ostatnio jeździ a ile Merid, a pod względem ramy Kross na pewno nie odbiega w tym modelu, więc jedyne uzasadnie niskiej ceny Kross`a jest takie że w modelach 2009 jeszcze nie płacimy zbyt wiele za markę, co niestety się zmienia i Kross z roku na rok ceni się bardziej.

Napisano

pewnie że Krossa:) co tu dużo gadać... ci, którzy kupują rowery marki Kross przeważnie robią to dwa razy w życiu- pierwszy i ostatni:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...