hartcor Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam prosze o pomoc w wybraniu tarcz 203 mm do hamulcow hydraulicznych Tektro Auriga Comp . Cena tarczy razem z adapteram tak do 89 zl . I jaki adapter bedzie pasowal do tych hamolcow / przedni amor to sountor Epicon chodzi mi o tylko 1 tarcze na przod .Prosza o pomoc.pozdrawiam .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hartcor Napisano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Czy ta tarcza jest w miare dobra ,tzn czy niebedzie za szybko klockow zjadala i czy bedzie dobrze hamowala i jaki do niej dac adapter na przod ? : http://www.allegro.pl/item1021083477_tarcza_hamulcowa_shimano_xt_203mm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 jezdziles wczesniej na standardowych tarczach 160/180 ? jestem ciekawy o ile poprawi sie hamowanie po zmianie tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hartcor Napisano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Aktualnie mam w swoim bike'u tarcze 160 mm przod i tyl, tyl jest ok, przod tez ale chcialbym tarcze 203 mm zeby zwiekszyc sile hamowania a pozatym tarcza 203mm bardziej efektownie wyglada . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Maksymalna średnica tarczy hamulcowej dla Suntour Epicon to 185mm, więc z tarczą 203mm szybko go wykończysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 moze idziesz w zla strone wiele osob narzeka na sile przedniego hampla w tektro podobno lepiej dac tarcze 180 i inne klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hartcor Napisano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 super ;///// Nad dobrymi klockami myslalem i nad tarcza 180 mm tez , ale chyba zamiast zmiany tarczy na 180 mm bo taka tylko moze byc to wole zmienic klocki na porzadne .Jezdzilem na tarczy 180 mm przod na tektro auriga comp ale roznica jest minimalna. Przy aktualniej tarczy 160 mm przod moge bez problemu postawic rower na przednim kole ale to przy niewielkiej i sredniej predkosci przy wiekszych to droga hamowania jest dosc dluga ale niejest tak zle ./ aa, hamulce sa jeszcze do konca niedotarte mam bajka od 2 tyg ,zrobilem na nim ok 200km ..../ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 To najpierw dotrzyj porządnie klocki, a potem się zastanów, czy warto Ewentualnie możesz później wymienić klocki na jakieś Kool Stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.