Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Zakupiłem uszkodzonego U-Locka?

winfor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej.

Zakupiłem U-Locka Kryptonite New York Fahgettaboudit. Otóż kiedy zamknę U-Locka, to pałąk nie jest sztywno zamknięty, tylko ma wyraźny luz (lata trochę). Wystarczy lekko naciągnąć całość i przy podstawie odsłania się węższa część U-Locka. Zamiast więc piłować 18 mm pałąk, złodziej lekko naciągnie U-Locka i u podstawy będzie piłować wyraźnie cieńszą część. Wiem, że trudno mi zrozumieć o co chodzi, dlatego załączam trzy fotki. Tak ma być (ten luz) czy U-Lock jest uszkodzony?

Focia (słitaśna) U-Locka po zamknięciu - nie naciągnięty: KLIK.

Focia (już nie słitaśna) U-Locka po zamknięciu - już naciągnięty: KLIK.

Focia kolejna (też nie słitaśna) U-locka po zamknięciu - także naciągnięty: KLIK.

Jest to mój pierwszy U-Lock, więc nie wiem jak powinno być :) .

Napisano

Te fotki to nie słitaśne tylko nieostre :P

A to nie jest tak, że po naciągnięciu odsłania się pręt o grubości 18mm bo dalej jest osłonka z jakiegoś tam plastiku, gumy czy czego tam jeszcze?

Ale generalnie to chyba nie jest tani u-lock, więc raczej tak nie powinno być. Skocz do sklepu, zobacz co powiedzą.

Napisano

Fotki z telefonu :P

Doi sklepu nie skoczę, bo kupowałem w internetowym, a żadnej osłonki z plastiku i gumy nie ma :confused:

Napisano

Nie mam tego modelu, mam Kryptonite Kryptolok Series 2, i też jest w nim luz taki jak na Twoich fotkach.

Moim (bardzo skromnym) zdaniem, porównując z u-lockiem który mam tu przed sobą, to ta grubsza część=pręt+gumowa osłona, a ta cieńsza część=sam pręt, różnica w trudności przepiłowania podejrzewam, że żadna ;)

Napisano

U mnie w Kryptoloku i Evo4 też jest lekki luz. Ta czarna część, to z osłoną jest, więc nie należy się przejmować, że srebrna jest cieńsza. Zresztą chyba masz jakąś linijkę i możesz sobie zmierzyć.

Napisano

No fakt macie rację. Zmierzyłem suwmiarką i pałąk z osłoną ma 23 mm, a czysta stal to 18 mm, także wszystko się zgadza. Wybaczcie zamieszanie, ale przezorny zawsze ubezpieczony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...