jaszczur82 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam. Zakupilem kasete Sram 5.0 ( 11-28 ) i lancuch sram PC-830 i czas,by wymienic obecna korbe Shimano FC-M 442 kwadrat na nowa,dlatego prosze o podpowiedzi,co kupic i czy warto doplacac,czy pozostac przy obecnej. Z obecnej korby bylem zadowolony, brakowalo mi moze na asfalcie wiekszej najwiekszej zebatki,sztywnosc byla ok,choc na LX czy XT nigdy nie jezdzilem. jezdze jednak amatorsko,glownie po szosie i w lesnych terenach,wiec chyba nie ma co sie szarpac. dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Porozglądaj się za korbą Deore na rok 2010 - na alledrogo chodzą w okolicach 200zł. Korba będzie o niebo sztywniejsza - zintegrowana z osią suportu. Sam na taką zbieram Ewentualnie Truvativ Firex - również ze zintegrowaną ośką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysa275 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Tak jak Adii pisze http://www.allegro.pl/item1030484366_korba_shimano_deore_fc_m590_44_32_22_2kolory_2010r.html ja kupiłem tą u tego sprzedawcy i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaszczur82 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 a ten wklad suportu jest ok ? jesli bedzie jeszcze bardziej sztywna ,to faktycznie warto dolozyc kilkanascie zlotych i bedzie jeszcze wieksza przyjemnosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Wiesz, jeżdżę teraz z korbą na kwadrat, w SPD poczułem, że to jednak nie wystarcza, na podjeździe odnosiłem wrażenie, że przy depnięciu łańcuch ociera o prowadnicę przedniej zmieniarki. A u znajomego, jak jechałem, tego nie było, mimo podobnej ramy (moja 17" Level A2 '09, kolega 19" Level A4 '08), problemu, jakby nic nie 'pływało' Może i w pewnym sensie i placebo, nie przeczę, ale łańcuch nie ocierał o zmieniarkę na podjeździe, więc coś w tym jest, zwłaszcza, że większość poleca zintegrowaną ośkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 a ten wklad suportu jest ok ? jesli bedzie jeszcze bardziej sztywna ,to faktycznie warto dolozyc kilkanascie zlotych i bedzie jeszcze wieksza przyjemnosc Mocowanie na kwadrat jest najmniej sztywnym połączeniem, lepiej wypada własnie sztywna oś lub octalink, isis. na pewno warto pomyśleć nad tą Deore 2010. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 a ten wklad suportu jest ok ? jesli bedzie jeszcze bardziej sztywna ,to faktycznie warto dolozyc kilkanascie zlotych i bedzie jeszcze wieksza przyjemnosc System Hollowtech II jest o niebo sztywniejszy od kwadratu, a do tego znacznie lżejszy i bajecznie prosty w czyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaszczur82 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 dzieki wielkie!!! przekonaliscie mnie.ja przy dociskaniu nawet na plaskim mialem ocieranie o przednia przezutke. kupuje ta korbe ! pozdrawiam i koncze temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 ciekawa oferta http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=16869 , za 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaszczur82 Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 nie mam tam konta,wiec nie moge sie zalogowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Korba Shimano XT FC-M760 jeżdżona jeden sezon w rowerze startowym w komplecie z suportem Shimano XTR FC-M970 , jak chcesz to załatwię telefon kontaktowy do sprzedającego. pisz na PW pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Odpuść sobie XTR, kosmicznie drogie zamienniki (tarcze), bierz tego Deore, będziesz bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Również polecam Deore. Tym bardziej do amatorskiej jazdy w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaszczur82 Napisano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 tak zrobie,jestem juz nastawiony na tego deora. Dzieki za mozliwosci kontaktowe,jednak wole nowy sprzet z nizszej polki niz uzywany. Jako amator wypraw rowerowych,zadkich wypadow w gory bede z deora wystarczajaco zadowolony. pzdr i dzieki exocet za checi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.