Skocz do zawartości

[Malowanie] ramy

BrandonFlowers

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Nie za bardzo wiedziałem gdzie umieścić ten temat, dlatego z góry przepraszam, jeżeli to zły dział na tego typu pytania.

Chciałbym odnowić swój rower. Czy ktoś z was wie, gdzie w Złotowie lub Pile zajmują się malowaniem ram? Najlepiej proszkowym, razem z piaskowaniem. Jest tylko jeden problem. Moja rama fabrycznie była cała pokryta niklem. Z czasem (9 lat) na tylnich widełkach pojawiła się rdza, nikiel zaczął odpadać, więc podjąłem decyzję o malowaniu. Zeszlifowałem rdzę, zmatowiłem ramę - większość niklu pozostała. I tu moje pytanie - czy na niklu będzie się wogóle farba trzymać? Jaką metodą powinno być wykonane to malowanie? I czy po przyklejeniu naklejek i pokryciu warstwą bezbarwnego, czarny mat dalej byłby matowy?

Pozdrawiam :]

Napisano

ok, jakby ktos mial ten sam problem co ja w przyszlosci, to podaje rozwiazanie:

ELSTER ul motylewska 4 pila. wzieli 50zl za piaskowanie i pomalowanie (2krotne!) proszkowe. efekt super.

Napisano

A wiece może gdzie w poznaniu trysneli by mi ramke na 2 kolory + naklejki pod bezbarwnym w jakies przyzwoitej cenie?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Rama pomalowana , byłem na Korbskiej , dałem 75 zł , nie chciało mi sie targować :icon_mrgreen: , wyszło całkiem spoko , jest kilka bubli ale daje rade :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...