panda131 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam Planuję zakup swojej pierwszej szosy. Myślę, że na początek któryś z nich będzie dobry. http://www.freesport.pl/rowery/2010/trek_szosowe/2.html http://www.scott.pl/product.php?id_cat=241&id_prod=1338 Proszę o opinie na temat tych dwóch rowerów. Wie ktoś może ile waży powyższy Trek? Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Trek 9.30, jego bym wybral anyway Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voon Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Zbyt wielkich różnic oba podane rowery nie mają. Przynajmniej amator ich nie odczuje. Jeśli odczuwasz ogromną chęć posiadania jednego z nich, to już Ty sam zdecyduj. Jednak ja zachęcałbym do przejrzenia ofert rowerów używanych - cena ta sama, a sprzęt o dwie półki wyższy. Jeśli ten argument Ciebie nie przekonał, to może inny dopowiem. Taki sam rower, tylko używany (prawie żadna różnica, poza paroma rysami i tym, że siodełko już zapierdziałe ) możesz kupić za około 1500 - 2000 zł. W kieszeni zostaje trochę na przydatne szpargały i przy wypadku (a nie daj Bóg) są mniejsze straty pieniężne. Co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panda131 Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam Heh... ciężko mi powiedzieć nad używanym, nie mam gwarancji, a sam rower może być uszkodzony. Wolę kupić nowy w sklepie rower. Niestety jestem zwykłym uczniem i nie dysponuję dużą kwotą pieniężną. Używany odpada, ale chyba wezmę tego Treka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voon Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jeśli już zbijać ceny, to zawodowo. http://www.allegro.pl/item1030810866_rower_szosowy_orginal_antyk.html Jak na początek wydaje się bardzo dobry. Oferta z Przemyśla, więc można by zobaczyć. Nie wiem jak to jest w Przemyślu, ale jakiś sklep rowerowy musi być. Warto jest się przejść i pooglądać. Może będą mieli jakąś szosę na zbyciu na zapleczu. Nie zapomnij o dobrym dobraniu rozmiaru ramy przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Chyba sobie żartujesz z tym starociem z Allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panda131 Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam:) Sklep rowerowy mam i to kilka, super wyposażonych. Wiem, że w jednym jest Author A4400 za 3 999 zł z 2010. Jednak ja szukam roweru do 3 000 tys. Myślałem również nad Author A4400 z 2009, ale jest już nie dostępny z moją ramą ( a potrzebuje 54-56). Myślę, że na początek dobry będzie ten Trek (rozmawiałem w sklepie rowerowym to sprowadzą mi za taką cenę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 takie rowery jak voon wkleil to juz raczej kupuja ludzie ktorzy troche jezdza i lubia sie bawic, albo tacy ktorzy naprawde ograniczeni sa funduszami. Swoja droga ciekawe za ile to pojdzie, bo prezentuje sie naprawde fajnie mozesz tez looknac to -> http://allegro.pl/item1025782157_rower_szosowy_carraro_915r_d_ambiez_road.html A tu masz cos co chyba sam bym lyknal na twoim miejscu. Nie wiem jak szybko chcesz inwestowac w rower, lub czy w ogole planujesz, ale tutaj masz naprawde spoko wage i ciekawe komponenty, imo warto przemyslec. Wizualna pojara nie bedzie raczej taka jak przy treku czy scottie, ale cala reszta... hmm zreszta, jak dla mnie wyglada naprawde fajnie, ewentualnie zostanie troche kasy na ewentualne upgrady (np widelec) lub pozostale akcesoria (liczniki, buty, kaski, dobra pompka itp, to tez kosztuje ) http://allegro.pl/item1031549758_szosowy_kross_atrox_shimano_105_promocja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jeśli bym stał przed wyborem pomiędzy Scottem a Trekiem. Wybrał bym tego drugiego, ale ceny to już bym takiej za niego nie zapłacił bo jak powszechnie wiadomo cena katalogowa jest tylko cenną katalogową, a nie taką która jest ostatecznie do zapłacenia. Postaraj się coś potargować w sklepie te 10% powinni ci zejść bez zmrużenia oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panda131 Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam Mess tego Carraro widziałem już i jak by był mój rozmiar to bym go brał, niestety jest to 48 cm, a ja potrzebuję 54-56. Co do Krossa to sam nie wiem. Nie słyszałem nigdy jakiej jakości są to rowery, wiem tylko że są Polskie. Widelec na pewno nie jest karbonowy tylko aluminiowy. Zresztą ja nie potrzebuję dobrego osprzętu tylko dobrą rame i koła. A co do targowania to postaram się wytargować zadowalającą cene . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Zresztą ja nie potrzebuję dobrego osprzętu tylko dobrą rame i koła. i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madison Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 a może taki ; ] co o nim myślicie ? http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/model/defy.3.triple/4690/37261/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 "Co do Krossa to sam nie wiem. Nie słyszałem nigdy jakiej jakości są to rowery, wiem tylko że są Polskie."uwierz mi naprawde nic szczególnego.Co do Treków to pozmieniali kolory (jak sprawdzisz Przedział cenowy do 3000 to nic się niezmieniło w porównaniu z modelami z 2009r a cena jakaś taka inna )ja bym brał Scota oczywiście tylko ze sklepu(naprawde nic fajnego kupić używany rowerek i w chwili kiedy zaczyna ""klekotać"zastanawi9ać sie ile wydasz na naprawe.Jeśli chodzi o Authora A 4400 to pod koniec zeszego roku były wyprzedaże nówki kosztowały 2700 (zima to najlepsza pora na zakup roweru,sklepy pozbywają się modeli ze starego rocznika),panie Panda niewiem z kąd cena 3999zł.,i co to do licha jest "WIZUALNA POJARA" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panda131 Napisano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam! Buchanodozol cena którą podałem to przez przypadek zamiast 3 999 zł. miałem wpisać 2 999zł. Za błąd serdecznie przepraszam. Z chęcią bym kupił tego Authora A 4400, ale co można poradzić gdy mojego rozmiaru (54-56 cm.)już nie ma .Chyba pozostanę przy nowym Treku ze sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 i co to do licha jest "WIZUALNA POJARA" musisz nadrobic zaleglosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulas Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 omg co to za ceny. do 3k pln tylko sora i tiagra co najwyżej. maryjo święta po trzykroć przewdziwna. nic nie rozumiem. dobrze, że w dobrym czasie kupiłem szosę na 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 omg co to za ceny. do 3k pln tylko sora i tiagra co najwyżej. maryjo święta po trzykroć przewdziwna. nic nie rozumiem. dobrze, że w dobrym czasie kupiłem szosę na 105. bulas teraz mysle dokladnie tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.