kkrzychu Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam, posiadam przerzutkę shimano xt FD-M771. Czy po ustawieniu biegów 1-1 łańcuch może obcierać wózek, w szczególności przy kręceniu korbami do tyłu? Jeżeli nie to jak go inaczej ustawić? Dodam że jest ustawiony na 2 milimetry od zębów, korby to shimano lx 44t na największym przełożeniu, kaseta sram pg990, rama accent elnino. Bardzo bym prosił o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Prawdopodobnie to już zrobiłeś ale wykręć bardziej śrubę "L", i/lub poluzuj linkę. Ostatecznie, miałem kiedyś taki przypadek, wkład suportu jest za krótki. Możesz też kombinować z kątem ustawienia przerzutki lub jej wysokością, nie widzę więc ciężko powiedzieć coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micusek Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Miałem to samo w mojej deorce - wystarczyło że przestawiłem ją idelnie równolegle do korby ... niby banalne ale w końcu mój napęd ładnie chodzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.