NitroS Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witajcie. Mam Problem z lewym ramieniem korby (. Od jakiegoś czasu ~5dni, co pare kilometrów dokręcać ją. Gdy dokręce choćby na "chama" to i tak za chwilę się odkręca . Nie wiem co jest nie tak (. Z Góry Dzięki za pomoc. Pozdrower NitroS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Podjedź do serwisu i poproś o kilka kropel loctite'a na śrubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Hmmm, Do serwisu mam z deka daleko Nie ma innych sposobów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Hmmm, Do serwisu mam z deka daleko Nie ma innych sposobów? Kolega miał to samo, ja myślałem ze ma kwadrat wyrobiony na ramieniu lub suporcie, jak sie okazało śruba była troszkę krzywa, po wymianie śrbuy zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Zdejmij ramię korby i dokładnie wyczyść benzyną ekstrakcyjną. Weź trochę na szmatkę i przetrzyj dokładnie suport w miejscu łączenia. Śrubę również dokładnie wyczyść benzyną. Na koniec minimalnie smaru na gwint śruby i wkręć uważając by smar nie dostał się na korbę ani suport. Jak to nie pomoże to nie wiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Musze podejść do sąsiada albo wykręcić z starego suportu. Może to coś da, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Jeżeli masz kwadrat to dokręcenie na chama nie pomaga tam trzeba przynajmniej rurki 50cm zeby to skręcić tak zeby nie trzeszczało i było pewnie zakręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.