Skocz do zawartości

[opony] do DH na przód 2.35

motor34xc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar zakupić nową oponę do DH na przód, i zastanawiam się którą;

Kenda Blue Groove 2.35

Kenda Kinetics 2.35

Kenda Kolossal 2.35

Chciał bym się dowiedzieć która opona będzie się dobrze spisywać na zjazdach, i czy dobrze trzyma na zakrętach,

mam zamiar wydać 50zł, jak ktoś na takiej oponce śmiga to proszę o pomoc:)

Chyba że macie inną propozycję, to piszcie :)

Dzięki :)

Napisano

wydaje się to dziwne, ale daje rade kumple jezdzą na rowerach sztywnych ale już bardziej do DH, i mi mówią ze mem niezłe wyniki, tez sie dziwią :)

no bardziej na suche warunki ale czasem tez deszcz popada no to na błoto tez ale rzadziej

Napisano

no, a czy ta oponka nadaje sie do przodu?

bo kumpel ma continental diesel 2.50 z przodu (podobny ma bieżnik jak ta Gravity) i ją chwali:)

chodzi mi o pokonywanie ostro zakrętów i trakcję

Napisano

Ja śmigałem na tych oponach ostatnio wersja zwijana UST :) i nie jestem zachwycony, w zakrętach nie spisują się lepiej od Nobby Nic 2.4 a nawet łatwiej wprowadzić je w poślizg, ale co mnie najbardziej raziło to, że strasznie się uślizgiwały na korzeniach - latały na boki(bo przy najechaniu na korzeń prosto było całkiem nieźle ale już przy minimalnym przechyle opona leciała w bok), hamować hamowało się całkiem nieźle ale jak wcześniej pisałem w ostrych zakrętach musiałem śmigać cały czas driftem :P

• Mod Team
Napisano

Gravity to to samo co Diesel, z tym że szerokość mniejsza. Diesel - Gravity - Vapor / 2,5 - 2,3 -2,1 bieżnik ten sam (Gravity Arc). Mi się na nich jeździ bardzo dobrze. Brat ma Diesele i też chwali :).

Napisano

heh, nie no to ja miałem 2.0 na przód i 2.5 na tył :), winić jeszcze mogę brak przyzwyczajenia albo w ogóle, że jeździłem na innym rowerze..., no mnie one nie zachwyciły.

• Mod Team
Napisano

Ja w sumie jeżdżę w 90% na suchym, bez większych szaleństw, najbardziej lubię endurowe zjazdy leśnymi ścieżkami :D. Nawet ostatnio nagrałem filmik na mojej ulubionej trasce, proszę:

podczas takiej jazdy oponki spisują się bez zarzutu, również czasem jak w błocie jechałem przyczepności nie traciły. Miałem wcześniej Miniony i Mobbstera na mieszance 60a i o ile na przyczepność nie narzekałem to oponki Maxxisa zużywają się w zastraszającym tempie, a Continentale są bardzo żywotne w porównaniu (Maxxisy starczały mi na niecały sezon).

Napisano

spoko filmik, ale u mnie opony dostają trochę bardziej po dupce :thumbsup:, ja lubię ostre zjazdy, ze skokami, po korzeniach z ostrymi zakrętami(niekoniecznie w suchych warunkach). Filmiku jak śmigam na razie nie wrzucę bo nie miałem sposobności nakręcić >> ale może kiedyś :P

Napisano

Kendy te są słabe , kiepska mieszanka = kiepska przyczepność(chyba że to stick-e) . Poszukaj : Syncros BHT3 55a(tył) 50a (przód) opony mają świetną przyczepność na suchym i nawet dają radę na błotku (nie za dużym) i po 60zł była sztuka . Również sprawdzone oponki to Nokiany Gazzy AM w porównaniu cena/jakość są dobre .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...