almaster Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Cześć. Kupiłem accenta blade'a (6) na tył, wraz z hamulcami hydraulicznymi deore 2010. Z przodu mam już od około połowy roku avidy juicy 7 2007, wraz z oryginalną tarczą avida. Moje pytanie jest takie: do czego służą podkładki, które dano mi do tarczy "accent blade"?. Tarcze accent zamontowałem bez podkładek, z przodu avida także, ale do niej nie dostałem żadnych podkładek. Jednakże w porównaniu z przednim avidem, tylni zestaw hamuje wyraźnie słabiej, tzn. naciskam klamke i reaguje jakby z opóźnieniem. Małym, ale jednak zawsze coś. W dodatku trzeba mocniej wcisnąć klamke deore niż klamke avida, żeby koło na asfalcie zostało zatrzymane. Czy to normalne?. Aż taka jest różnica sprzętu?. A może ten tylni zestaw przez to że jest nowy, nie jest jeszcze "dotarty"?. Przez chwilę nawet dopatrywałem się błędu w tym, że nie dałem właśnie podkładek, montując accenta. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Poczekaj aż się dotrą. Nie wiem o jakich podkładkach mowa, ale Shimano kiedyś dawało to tarczy po 3 podkładki pod 2 śruby naraz i śruby z trójkątnym łbem. Po dokręceniu tarczy podkładki odginało się, blokując śrubę przed odkręcaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Po jednej podkładce pod każdą śrubę dostałem do accenta blade'a. Ok, w takim razie poczekam aż się dotrą, może to to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.