Adish Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam, Wiem ze jest taki watek na forum. Pytanie w tym watku takie padlo ale bez odpowiedzi. Robie wszystko wedlug instrukcji: 1. ustawiam klamke poziomo i zdejmuje pokrywke z membrana 2. zakladam strzykawke z wezykiem na zacisk 3. odkrecam srubke na zacisku... 4. i tu jest problem. mam teraz wcisnac strzykawka plyn, ale on za nic tam nie wejdzie. moge wyciagnac plyn i to duza sila po czym i tak wessie mi tlok z powrotem. o co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Wygląda jakbyś za mało odkręcił śrubę zacisku. Na pewno odkręcałeś śrubę na którą nałożyłeś wężyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 tak na pewno to odkrecalem. powietrze moge sila wyciagnac ale i tak wessie je z powrotem albo wessie plyn jezeli powietrze wejdzie w gore strzykawki a czy mozliwe jest to ze po prostu w tylnym hamulcu ten plyn tak wolno idzie ? wydaje mi sie ze to zbiorniczek wyrownawczy nie daje dalej plynu. jakby byl zablokowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Więc tak, zrób trochę inaczej. Bez strzykawki. Kup plastikową rurkę + jakiś woreczek. Rurkę połącz z woreczkiem za pomocą zipu. Klucz oczkowy 7 mm załóż na śrubę do odpowietrzania, a za kluczem załóż drugi koniec rurki. Odkręć dekielek przy klamce i wyjmij uszczelke. Dalej delikatnie otwórz śrubę odpowietrzającą. Płyn wraz z powietrzem będzie wędrował do rurki. Gdy powietrze przestanie wypływać dokręć śrubę. Oczywiście w między czasie dolewaj oleju do zbiorniczka. Gdy będziesz to robił wyjmij klocki, bo możesz je zafajdać. Potem, gdy już wszystko pójdzie ok, zdejmij woreczek, i odkręcaj śrubę odpowietrzającą na 0,5 sec i zamykaj. Powtórz to 3 razy. Dolej płynu do końca, załóż uszczelke i dokręć. Finito ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 zrobilem to jakos... zmienilem skok klamki i jakby zbiorniczek zareagowal. wszystko poszlo tak jak powinno... tylko ze... zakrecam srubke odpowietrzajaca i ######! zlamala sie w srodku co ja mam teraz zrobic? jedyne rozwiazanie to chyba kupno nowego zacisku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.