Wawrus Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Przymierzam się do kupna tego "camelbacka". Może ktoś z użytkowników go używa? Jak sprawuje się szczelność i szynowy system zamykania? Czy odpinana część na rzeczy zmieści komórkę, klucze imbusowe, łatki, aparat kompaktowy, 2 kanapki? Czy w komorze na bukłak jest jeszcze miejsce na włożenie kilku rzeczy jeśli nie wykorzysta się pełnych 2L "załadunku"? Chodzi mi o pompkę, dętkę itp. Czy ramiączka z siatki nie są za delikatne? Link http://allegro.pl/item1010653598_plecak_z_buklakiem_maraton_source_spinner_pro_2_l.html
wegorz Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Mam plecak tej fimry, jedynie model większy "Extensor Race". Bukłak jest niemal identyczny z ta różnicą, że ja mam 3l. Plusy bukłaka: 1] prosta i szczelna budowa 2] pewność że bukłak się nie otworzy - kupisz to zobaczysz o czym mówię 3] łatwość czyszczenia 4] napełnia się nie wyjmując z plecaka (no tutaj wchodzi w rachubę niestety budowa - mój ma oddzielną komorę, w Twoim nie koniecznie będzie to takie proste) 5] bukłak nie przyjmuje żadnych "plastykowych smaków" - od razu po przepłukaniu nadaje się do użycia. 6] rurka jest osłonięta pokrowcem, dzięki czemu napój nie nagrzewa się na słońcu 7] bardzo wygodny gryzak 8] osłonka na gryzak -> duży plus przy jeździe po błocie :-) Po nastu napełnieniach, bukłak nieco zmienił kolor (przyjmując nieco żółci z tabletek Isostara), ale myślę że lekkie płukanko w kwasku cytrynowym przywróci oryginalny kolor i idealnie oczyści wnętrze. Co do samej oferty to, ta wydaje się lepsza jeżeli kupujesz przez neta - firma sprawdzona (jedna z lepszych w Krk): http://www.mikesport.pl/p/pl/4013/source-spinner-2-0l-plecak-z-buklakiem-na-wode.html Nie dość, że taniej, to jeżeli kupisz jeszcze dzisiaj to przesyłkę masz gratis. A jeżeli będziesz chciał kupić w MUD-SERWISIE (Twój link) to warto się tam pofatygować osobiście - z obsługa zawsze można się potargować, i schodzą konkretnie z ceny (zwłaszcza jak powiesz im, że w M-S jest taniej ;-) ).
daid Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 ja mam taki jak w linku. W odpinanej części masz 3 kieszonki, w tym jedna na zamek Czy odpinana część na rzeczy zmieści komórkę, klucze imbusowe, łatki, aparat kompaktowy, 2 kanapki? kanapki mogą się zmieścić, a aparat w zależności od wielkości. Czy w komorze na bukłak jest jeszcze miejsce na włożenie kilku rzeczy jeśli nie wykorzysta się pełnych 2L "załadunku"? Chodzi mi o pompkę, dętkę itp. Jeżeli nie napełnisz całego bukłaka, to powinno się zmieścić, jest jeszcze mała komora po drugiej stronie plecaka. Na pompkę jest uchwyt na zewnątrz plecaka. Ogólnie jestem zadowolony z plecaka, nawet brak pasa biodrowego nie jest jakimś kłopotem, ponieważ plecak jest mały i zgrabny.
wegorz Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Co do samej oferty to, ta wydaje się lepsza jeżeli kupujesz przez neta - firma sprawdzona (jedna z lepszych w Krk): http://www.mikesport.pl/p/pl/4013/source-spinner-2-0l-plecak-z-buklakiem-na-wode.html Nie dość, że taniej, to jeżeli kupisz jeszcze dzisiaj to przesyłkę masz gratis. A jeżeli będziesz chciał kupić w MUD-SERWISIE (Twój link) to warto się tam pofatygować osobiście - z obsługa zawsze można się potargować, i schodzą konkretnie z ceny (zwłaszcza jak powiesz im, że w M-S jest taniej ;-) ). Aha, moja pomyłka, nie popatrzyłem, że szukasz Spinner PRO :-) http://www.mikesport.pl/p/pl/4022/source-spinner-pro-2-0l-plecak-z-buklakiem-na-wode.html
Gromosmok Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Jestem szczęśliwym posiadaczem SOURCE SPINNER 1,5L . I nic złego o plecaku i o bukłaku nie moge powiedzie.
Wawrus Napisano 12 Maja 2010 Autor Napisano 12 Maja 2010 Kupiłem plecak i byłem już na 1 treningu. Ogólnie to jestem zadowolony. Dobre wykonanie a dodatkowa kieszonka jest całkiem spora. Szkoda tylko że do przytrzymania wężyka jest tylko 1 uchwyt. Trzeba chować wężyk aby się nie majtał i nie bił o ciało. Ja jego końcówkę włożyłem między klatę a zapięcie szelek dzięki czemu wężyk uzyskał większa "sztywność". Mam pytanie do bukłaka. Jak go opróżniacie z napoju (chodzi o usunięcie kropelek po płukaniu). Bukłaka nie da się tak ustawić aby był otwarty i resztki wody nie mają jak wyparować. Czy zostawiacie go tak z resztkami wody? Nie zaczyna smierdzieć?
Sobol87 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Witam, wilgoc sprzyja rozwojowi bakterii takze po pewnym czasie na pewno poczujesz roznice. Wypadaloby wysuszyc w 100% buklak by uniknac jakichkolwiek niemilych niespodzianek. Ja wkladam kieliszek pomiedzy:D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.