Skocz do zawartości

[12300g]Niebieski nielot - czyli kolejny IBIS Mojo :)

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Ahoy Wszystkim!

Jeszcze w ubiegłym roku nosiłem się z poważnym zamiarem sprzedaży sprzętu z racji problemów finansowych a tu taka niespodzianka.

Rower dostał się w moje ręce dzięki Tobo którego znacie i dzięki głównemu manago z firmy Tubus Panowi Dietmar'owi Slik którego również pozdrawiam :).

Więc rowerek wygląda obecnie następująco:

Rama: Ibis Mojo z Foxem RP23

Widelec: Manitou Minute MRD Absolute 2009

Koła: Mavic Crossmax DISC - stary model ale naprawdę jestem w szoku jak fajnie latają.

Opony: WTB MutanoRaptor 2.4

Hampelki: Avid Juicy Carbon 2008

Korba: SLX

Przerzutki/kaseta/łańcuch/manetki: Shimano XT (tył Shadow)

Siodło: WTB Rocket V SLT

Mostek: Ritchey COMP(do zmiany)

Kiera: PRO FSR

Sztyca: Accent SP-408(do zmiany)

Pedały: CB Mallet 2

To chyba wszystko. Generalnie jak dostałem ramkę i widelec (Mega dzięki dla Tobo - mam u ciebie niesamowity dług) stwierdziłem, że pewnych rzeczy się kupić nie da (kolejne dzięki dla Tobo) i, że mikołaj czasami przychodzi w kwietniu ( i ponowne ukłony dla Tobo :icon_exclaim: ).

Waga całości ważona na zasadzie najpierw ja na wadze, a później ja z rowerem wyszła 12,3kg i na luziku jestem w stanie te 300g urwać żeby zejść poniżej 12kg.

Na razie mam kilka krótkich trasek i jedyne co mogę powiedzieć, że Ibis prowadzi się dość specyficznie. Niby 1,5kg lżej od Propheta ale całkowicie inny rozkład masy.

Ahia i co zauważyłem to chyba najwygodniejszy rower do noszenia w ręku jaki widziałem :icon_exclaim:. Jest to dość ważne dla mnie z racji, że Ibis stacjonuje w mieszkaniu na 4 piętrze.

Pozdrawiam!

Marcin Goluch

Mi sie kurde foto za każdym razem otwiera. Dzisiaj wrzucę foto na inny serwer a jutro być może foto z trasy.

Waga którą osiągnął Tobo jest dla mnie nie do ogarnięcia. Nie przewiduje w rower grubszych inwestycji.

Bendusie wierz mi, że jak będziesz chciał zmienić Propheta to tylko na absolutny top, żadnych półśrodków. Prophet jest naprawdę genialnym rowerem i ja byłem bardziej niż zadowolony.

Mi sie kurde foto za każdym razem otwiera. Dzisiaj wrzucę foto na inny serwer a jutro być może foto z trasy.

bo ty kurde jesteś moderatorem :), a mi się taki komunikat wyświetla:

[#10171] Nie masz uprawnień do pobrania tego załącznika.

• 5 miesięcy temu...

Ehhh Panie i Panowie to jest mój dwu tysięczny post :thanks:!

Ptaszysko przeszło małą metamorfozę.

Ponownie odchodzę od Shimano na rzecz gripshiftów SRAMa. I tak XT manetki i p.tył zostały zmienione na X.0 w obu sekcjach :). Szybkość reakcji ręka/zmiana biegu jest znacznie lepsza w przypadku gripshiftów.

Zmianie uległy również hampelki. Zamiast Avida Juicy Carbon jest teraz ORO K24. Avidy były ze mną dość długo jednak od początku carbon w klamkach uważałem za niezbyt udany pomysł.

Aaaaa i mała zmiana w gripach bo twarde i wycierające się OctaneONE zostały zmienione na aksamitne :) ODI Rouge. Piękna sprawa!

Foto nieco niewyraźne ale mknełem jak strzała :) i Daid mnie nie trafił. Mała sesyjka odbędzie się w najbliższą niedzielę ponownie na Smrku :).

http://picasaweb.goo...566899776644642 ten łysiejący starszy Pan na Ibisie to Daid :P.

http://picasaweb.goo...576545909697826

http://picasaweb.goo...572066095311346

Pozdrawiam!

Marcin

Ehhh Panie i Panowie to jest mój dwu tysięczny post :)!

stawiasz piwooo!!!!!

Szybkość reakcji ręka/zmiana biegu jest znacznie lepsza w przypadku gripshiftów.

(...)twarde i wycierające się OctaneONE zostały zmienione na aksamitne ;) ODI Rouge. Piękna sprawa!

czy to sprawi, że wreszcie bedziesz jezdził?;>

(...)ale mknełem jak strzała :)

pewnie z górki było;)

ten łysiejący starszy Pan na Ibisie to Daid :P

Ponownie stawiasz piwo, albo karny jeżyk za ubliżanie mej osobie, to że nie mam już dwudziestu lat nie jest powodem żartów:) hah!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...