MarcinGoluch Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Ahoy Wszystkim! Jeszcze w ubiegłym roku nosiłem się z poważnym zamiarem sprzedaży sprzętu z racji problemów finansowych a tu taka niespodzianka. Rower dostał się w moje ręce dzięki Tobo którego znacie i dzięki głównemu manago z firmy Tubus Panowi Dietmar'owi Slik którego również pozdrawiam . Więc rowerek wygląda obecnie następująco: Rama: Ibis Mojo z Foxem RP23 Widelec: Manitou Minute MRD Absolute 2009 Koła: Mavic Crossmax DISC - stary model ale naprawdę jestem w szoku jak fajnie latają. Opony: WTB MutanoRaptor 2.4 Hampelki: Avid Juicy Carbon 2008 Korba: SLX Przerzutki/kaseta/łańcuch/manetki: Shimano XT (tył Shadow) Siodło: WTB Rocket V SLT Mostek: Ritchey COMP(do zmiany) Kiera: PRO FSR Sztyca: Accent SP-408(do zmiany) Pedały: CB Mallet 2 To chyba wszystko. Generalnie jak dostałem ramkę i widelec (Mega dzięki dla Tobo - mam u ciebie niesamowity dług) stwierdziłem, że pewnych rzeczy się kupić nie da (kolejne dzięki dla Tobo) i, że mikołaj czasami przychodzi w kwietniu ( i ponowne ukłony dla Tobo ). Waga całości ważona na zasadzie najpierw ja na wadze, a później ja z rowerem wyszła 12,3kg i na luziku jestem w stanie te 300g urwać żeby zejść poniżej 12kg. Na razie mam kilka krótkich trasek i jedyne co mogę powiedzieć, że Ibis prowadzi się dość specyficznie. Niby 1,5kg lżej od Propheta ale całkowicie inny rozkład masy. Ahia i co zauważyłem to chyba najwygodniejszy rower do noszenia w ręku jaki widziałem . Jest to dość ważne dla mnie z racji, że Ibis stacjonuje w mieszkaniu na 4 piętrze. Pozdrawiam! Marcin Goluch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etnies77 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Chyba coś nie linkuje grafika. Rower musi być piękny i tego siodła to ci od serca zazdroszczę Pozdrawiam i powodzenia w odejmowaniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Choroba... Wszyscy się na wiosnę przezbrajają... Coraz bardziej spode łba zerkam na Propheta Celujesz w tobową wagę, czy też 11.xx Cię zadowoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Link do zdjęcia nie działa, ale rowerek musi być ciekawy. Jak na fulla to wynik wagowy moim zdaniem jest zadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 minuta jest z 2008 roku sam mi ją kupowałeś i masz szybko postępującą amnezję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Mi sie kurde foto za każdym razem otwiera. Dzisiaj wrzucę foto na inny serwer a jutro być może foto z trasy. Waga którą osiągnął Tobo jest dla mnie nie do ogarnięcia. Nie przewiduje w rower grubszych inwestycji. Bendusie wierz mi, że jak będziesz chciał zmienić Propheta to tylko na absolutny top, żadnych półśrodków. Prophet jest naprawdę genialnym rowerem i ja byłem bardziej niż zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Mi sie kurde foto za każdym razem otwiera. Dzisiaj wrzucę foto na inny serwer a jutro być może foto z trasy. bo ty kurde jesteś moderatorem , a mi się taki komunikat wyświetla: [#10171] Nie masz uprawnień do pobrania tego załącznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Cos w tym musi byc bo mi sie tez otwiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 U mnie też bez problemów co tu dużo gadać maszynka wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 ja mam ten plus, że maszynkę już widziałem na forum emtb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 DAJCIE FOTO!!!!!!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 http://www.emtb.pl/forumo/showthread.php?tid=28&page=149 na dole strony jest zdjęcie, ale nie wiem czy ci się otworzy bez zalogowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Tak ciężko na ISa wrzucić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Chyba kiedyś jeździłem z właścicielem podobnego ...... : Rower super, wagowo też dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Ehhh Panie i Panowie to jest mój dwu tysięczny post ! Ptaszysko przeszło małą metamorfozę. Ponownie odchodzę od Shimano na rzecz gripshiftów SRAMa. I tak XT manetki i p.tył zostały zmienione na X.0 w obu sekcjach . Szybkość reakcji ręka/zmiana biegu jest znacznie lepsza w przypadku gripshiftów. Zmianie uległy również hampelki. Zamiast Avida Juicy Carbon jest teraz ORO K24. Avidy były ze mną dość długo jednak od początku carbon w klamkach uważałem za niezbyt udany pomysł. Aaaaa i mała zmiana w gripach bo twarde i wycierające się OctaneONE zostały zmienione na aksamitne ODI Rouge. Piękna sprawa! Foto nieco niewyraźne ale mknełem jak strzała i Daid mnie nie trafił. Mała sesyjka odbędzie się w najbliższą niedzielę ponownie na Smrku . http://picasaweb.goo...566899776644642 ten łysiejący starszy Pan na Ibisie to Daid . http://picasaweb.goo...576545909697826 http://picasaweb.goo...572066095311346 Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 5 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ehhh Panie i Panowie to jest mój dwu tysięczny post ! stawiasz piwooo!!!!! Szybkość reakcji ręka/zmiana biegu jest znacznie lepsza w przypadku gripshiftów.(...)twarde i wycierające się OctaneONE zostały zmienione na aksamitne ODI Rouge. Piękna sprawa! czy to sprawi, że wreszcie bedziesz jezdził?;> (...)ale mknełem jak strzała pewnie z górki było;) ten łysiejący starszy Pan na Ibisie to Daid Ponownie stawiasz piwo, albo karny jeżyk za ubliżanie mej osobie, to że nie mam już dwudziestu lat nie jest powodem żartów:) hah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.