Skocz do zawartości

[mechaniczne]

zmorra

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

szukam możliwie dobrych zacisków hamulców tarczowych - ale mechanicznych. To nie podlega dyskusji ze względu na to, że nie chcę zmieniać klamkomanetek xtr na nowe - więc mechaniczne. koła z tarczami 203 mam mavic crossride - oba.

proszę o doradę, jakie zaciski wybrać. Avid bb7 są fajne, ale trzeba je kupić z tarczami - a te już mam - no i cena - 500 za komplet - to dużo. Nie jeżdżę w górach - głównie lasy, szutry i trudny, ale nizinny teren (okolice poznania:).

pozdrawiam

jesli jezdzisz na nizinach to po co tarcze 203 ? avidy bb7 mialem, polecam, nawet z tarczami 160 sila hamowania jest wystarczajaca. ewentualnie mozesz wziasc bb5, dziewczynie zalozylem takie do roweru i tez jest spoko tyle ze tylko jeden tloczek ruchomy i mniejsza powierzchnia klockow wiec i mniejsza sila nieco. moim zdaniem wez bb5 lub bb7 z tarczami a swoje sprzedaj , bo po co takie duze ?

jesli jezdzisz na nizinach to po co tarcze 203 ?

bo takie dostałem z mavicami:)

a czy któreś z shimanowskich mechanicznych też byłby ok? komplet to 250 pln za najlepszy - taniej, bo bez tarcz.

zmorra

a czy mógłbym poprosić, żebyście podpowiedzieli, na jakie cechy hamulców zwracać uwagę? nikt nie podaje powierzchni klocków w cm2 ani ich skuteczności. Na razie mam tylko wagę i regulację - jeden albo dwa klocki (lepsze dwa:)

co jeszcze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...