zmorra Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witajcie, szukam możliwie dobrych zacisków hamulców tarczowych - ale mechanicznych. To nie podlega dyskusji ze względu na to, że nie chcę zmieniać klamkomanetek xtr na nowe - więc mechaniczne. koła z tarczami 203 mam mavic crossride - oba. proszę o doradę, jakie zaciski wybrać. Avid bb7 są fajne, ale trzeba je kupić z tarczami - a te już mam - no i cena - 500 za komplet - to dużo. Nie jeżdżę w górach - głównie lasy, szutry i trudny, ale nizinny teren (okolice poznania:). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 jesli jezdzisz na nizinach to po co tarcze 203 ? avidy bb7 mialem, polecam, nawet z tarczami 160 sila hamowania jest wystarczajaca. ewentualnie mozesz wziasc bb5, dziewczynie zalozylem takie do roweru i tez jest spoko tyle ze tylko jeden tloczek ruchomy i mniejsza powierzchnia klockow wiec i mniejsza sila nieco. moim zdaniem wez bb5 lub bb7 z tarczami a swoje sprzedaj , bo po co takie duze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorra Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 jesli jezdzisz na nizinach to po co tarcze 203 ? bo takie dostałem z mavicami:) a czy któreś z shimanowskich mechanicznych też byłby ok? komplet to 250 pln za najlepszy - taniej, bo bez tarcz. zmorra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 (...) BB7 lub 5 z (pół)metalicznymi klockami - lepszego rozwiązania nie znajdziesz. Na nizinny teren masz 2x 20cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 sprzedaj te tarcze i wsadz normalne 160 mm tyl i max 180 do przodu!!! hample proponuje mimo wszystko bb7 lub starsze deorki shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorra Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 a czy mógłbym poprosić, żebyście podpowiedzieli, na jakie cechy hamulców zwracać uwagę? nikt nie podaje powierzchni klocków w cm2 ani ich skuteczności. Na razie mam tylko wagę i regulację - jeden albo dwa klocki (lepsze dwa:) co jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Nie ma tu co podawać... Jeżeli szukasz mechanicznych tarczy to lepszych niż Avidowskie BB7 na naszym rynku nie znajdziesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.