Skocz do zawartości

[rower] do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zarejestrowałem sie tu w celu uzyskania pewnych informacji dotyczących mojego przyszłego zakupu. Poczytałem troszke forum, i jestem zdecydowany na zakup roweru w cenie do 1500zł, wybieram pomiędzy Unibike Evolution a Kross'em A4, z tym drugim widze cięzko czasami z tym 1500. Bedzie to moj można powiedziec pierwszy rower od kilku lat bedzie mi służył ogółem do jazdy, dojazd do pracy, wyjazd gdziekolwiek sobie pojeździć, las szosa górki czasem agresja czasem spokój ;). Niewiem też jaką rame wybrać czy 17.5 czy 19", mam 175 wzrostu(dł nogi 82cm bez buta) waga 85kg 28 lat. Wiem że przy mniejszej ramie ma się większą władze nad rowerem że tak powiem, ale pytam też dlatego że znalazłem dosyc tanio krossa a4

http://www.allegro.pl/item1028251327_kross_level_a4_deore_suntour_17_5_ostatnie_sztuki.html

na stronach róznych sklepów są droższe od 1700 do 2k nawet widziałem.

Pozdrawiam

W internecie znajdziesz sporo informacji na temat dobierania ramy.

Rama 19 cali będzie za duża do Twojego wzrostu, no ale wszystko powinieneś przymierzyć przed zakupem, bo rozmiar rozmiarowi nierówny.

Polecałbym Ci bardziej pójść do sklepu rowerowego niż kupować przez internet. Uwierz, że przymiarka do potencjalnego nowego roweru to dosyć istotna sprawa.

Aha i rozważ też serię Aspect firmy Scott

17,5 Krossa jest stosunkowo duża - powinna być ok. Rzeczywiście fajna okazja tam z allegro, ale też jestem zdania że warto przymierzyć (chyba że lubisz ryzyko :)). Tego Unibikea sobie odpuść - tylko oponki ma fajne (no i cena przyjazna...)

mam 180cm i mam w krossie a4 2009 rame 18 i nie wzialbym wiekszej

moja rama jest zupelnie inna od roweru z linka , nie wiem jak wypada w porownaniu z ta starsza rama

rowerek mozesz smialo brac tylko kup od razu oslone na lancuch bo w tych roweruch strasznie sie rysuje ta rurka pod lancuchem

Byłem dzisiaj w jednym sklepie, obsługa rewelacyjna, gdy zapytałem o rower kross a4 zapytał mnie czy chodzi mi o v4, gdy zapytałem o unibike evolution, to kiwnął bez słowa "niee" i wlepił oczy z powrotem komputer. Wiem że w mieście jest jeszcze jeden taki sklep, ale wydaje mi sie ze 2 sklepy na miasto to monopol, chyba że o innych niewiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...