Skocz do zawartości

[rower] Hexagon V6 czy Level A2 czy Hexagon V4

xCezarx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ;)

Na dworze pogoda zaczęła dopisywać , postanowiłem kupić rower w cenie około 1500 zł poszukuje roweru do jazdy na prostym podłożu ale także

w terenie ( lasy itp. ).Niestety nie uzbieram więcej do czasu wakacji.

Level A2

http://www.kross.pl/...A2_V-brake.html

Hexagon V4

http://www.kross.pl/...exagon_V4_.html

Hexagon V6

http://www.kross.pl/...Hexagon_V6.html

Teraz pytam się, kto wie coś na temat tych rowerów, który będzie lepszym rozwiązaniem? A może ktoś ma inną propozycję?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Napisano

Cześć. Powiem któtko jeśli chcesz miec dobry profesjonalny rower którym na pewno długo pojeździsz to bierz Level A2 (sam takim jeżdżę), ale jeśli wolisz troche gorszy na słabszym osprzęcie amatorski rowerek to wybierz między Hexagonami. Udanego zakupu ;)

Napisano

Zdecydowanie Level A2 - lepszy, wytrzymalszy sprzęt. Proponuję poszukać w sklepach internetowych modeli z ubiegłego sezony - mają lepszy amortyzator.

Napisano

Wybiorę levela a2

Z którego roku kupić najlepiej ( może z 2009 )czym się różnią modele z poprzednich lat

Bruggi a ty z którego roku masz swój rowerek :)

Napisano

Bierz levela, ja się właśnie przesiadłem z hexagona v4 na a2 ale model xt z 2009r i jest o niebo lepszy. Zamiast modelu 2010 szukaj model z 2009r jest lepiej wyposażony.

• Mod Team
Napisano

czy level a2 nadaje sie na drogi asfaltowe ( czy trzeba się męczyć ) :)

Jak nazwa wskazuje jest to rower górski (na trudniejszy teren). Pytanie co to znaczy męczyć się na asfalcie? Za szosówką nie dasz rady ale pojeździć można ,kwestia opon.Na TdP nie polecam.

Napisano

czy w przyszłości mógłbym dokręcić na tył tarcze

ile średniej jakości tarcze kosztują ( oczywiście hydrauliki )

Napisano

czy w przyszłości mógłbym dokręcić na tył tarcze

ile średniej jakości tarcze kosztują ( oczywiście hydrauliki )

lepiej na przód :) i pewnie koła będzie trzeba wymienić na takie z mocowaniem tarczy w piaście

na hydraulikę licz przynajmniej 200zł na jeden hamulec + wymiana kół

Napisano

A ktoś wie jaki jest dobry sklep rowerowy w Kielcach

co do continental race king 2.2 są 3 wersje

1) Drutówka ~59zł

2) Zwijana ~79zł

3) Supersonic ~139zł

którą najlepiej wybrać

Napisano

...

Na dworze pogoda zaczęła dopisywać , postanowiłem kupić rower w cenie około 1500 zł poszukuje roweru do jazdy na prostym podłożu ale także

w terenie ( lasy itp. ).Niestety nie uzbieram więcej do czasu wakacji.

...

Patrząc na to, to 2,20" oponki w mojej opinii nie są dla Ciebie, bo ich nie wykorzystasz w 80% oraz chcesz sie poruszac po "prostym podłożu", osobiście brałbym Kenda Karma Kevlar 2,00", ponieważ bardzo dobry stosunek cena/jakosc, bardzo niska waga, nie za duże opory toczenia, oraz sprawdza sie w terenie - i to byłaby najlepsza opcja dla Ciebie.

Napisano

Właściwie w większości będę jeździł w terenie i czasami po asfalcie

Kysa275 dzięki a podanie sklepu :)

Jak kupowałeś w jakim czasie ci przyszedł rower

Napisano
lepiej na przód :) i pewnie koła będzie trzeba wymienić na takie z mocowaniem tarczy w piaście

na hydraulikę licz przynajmniej 200zł na jeden hamulec + wymiana kół

dlaczego lepiej na przód

dać tarcze

Napisano
Bruggi a ty z którego roku masz swój rowerek

Z 2009 i takiego poszukaj. A co do tarczówek to bierz przód i tył dopłacisz troszeczke więcej ale za to masz porządne hamulce, stajesz w miejscu tylko jak naciśniesz klamkę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...