kyloziom Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Co można zmienić? Moje propozycje będę podawał obok oryginału. Jestem uczniem więc nie mam gigantycznego budżetu. około 500-600zł(może więcej jak dorobię gdzieś w wakacje) Widelec: SR Suntour 7-M2000N-A - XCR LO 100mm MOstek: ZOOM - TRUVATIV XR Kierownica: ZOOM - TRUVATIV RISERBAR-XC Stery: b.d Przerzutka przód: Shimano nieznany model Przerzutka tył: Shimano Tourney TX31 Piasty: JoyTech Obręcze: Saiko, dwuścienne, aluminiowe Opony: przód:Camel 26*2,10 tył: Kenda 26*1.95 Chwyty: b.d Wolnobieg: MF-TZ07 na pewno muszę zmienić koło tylnie na kasete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 jesli juz masz 600zl i mozliwosc dorobienia w wakacje to moim zdaniem dozbieraj sobie troche, sprzedaj ten rower za no, 300zl i majac 1500 kafla w kieszeni powiedzmy bedziesz mogl kupic calkiem fajny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Rurki, pierdołki itp itd jest dobrze kupować jak jest dobra baza w postaci ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 jesli koniecznie chcesz cos wymieniac to mozesz zmienic kola, amora bo to beda czesci, ktore mozesz przelozyc do nastepnej ramy. ale tak jak mowilem lepiej dozbierac, bedziesz miec latwiej, za 1500 dostaniesz rower z dobra rama i dobrym osprzetem, czesto wyjdzie ci to taniej niz kupowanie czesci osobno. mowie tu o rowerach typu kross level a2, a4 oczywiscie w dobrych cenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Nie chce zmieniać roweru. Chce ulepszyć ten co teraz mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 to jeszcze podpowiedz co ci w rowerze najbardziej nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 kiera,mostek, stery, koło, sztyca(bo jest to stare mocowanie) Oraz tylnią przerzutkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 A jaka powinna być długość rury sterowej do tego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juhu Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Z mojego doświadczenia to proponuję wymianę: -mostka bo oryginalny ma mocowanie kierownicy tylko na 2 śruby (mi się kiedyś poluzowała kierownica przez to) -tylnej przerzutki (bo Turney rozleci ci się w terenie raz dwa) np. na deorkę z tym że klamek nie musiałbyś wymieniać -wolnobiegu, jak zjedziesz kasetę zmień go na piastę z bębenkiem i kasetę bez wolnobiegu -amortyzator jest taki sobie, może spróbuj go zalać zanim kupisz nowy reszta wedle uznania. Nie wiem o co chodzi z tą shizą nt ramy. Ja na swoim vipie zrobiłem prawie 5k i z ramą nic się nie dzieje chociaż nieźle ją katowałem i jestem ciężki. Rama zrobiona z aluminium jest jest mocna i solidna, spawy takie ładne że aż miło się patrzy, kąty typowe dla górskich rowerów. A ty masz obręcze Saiko a nie Rodi Airline1? Ja mam standardowe Rodi Airline1- to są dobre obręcze, montowane też w unibikach. Hamulce aluminiowe też są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoh Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witam, Czy ktoś może podpowiedzieć (jestem kompletny laik) jaki mostek i jaka kierownica pasowałyby do tego roweru? Pytam bo okazało się, że Arkus jest troszke za niski jak na mnie (185cm) i chcialbym wymienic te dwie czesci. Bede wdzieczny za jakies linki. Pozdr. Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Wielkich możliwości nie ma - mostek o większym wzniosie i gięta kierownica. Konkretne modele zależą od budżetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Ja najprawdopodobniej będę kupował tą kierownice. Ale nie wiem jeszcze jaki mostek. Mógły mi ktoś doradzić jakiś do 70-80zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Czy bedzię dobra korba Shimanao FC-M442? Bo mam zamiar kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 W ten rower absolutnie nie opłaca się inwestować, musiałbyś wymienić w nim kompletnie wszystko. Co do korby to jest ok, sam takiej używam. BTw, szerszą oponę daje się na tył a nie na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Właśnie mam zamiar zmienić wszystko xD A raczej nikt nie kupi roweru tak dojechanego jak ten. Będę zmieniał na grupe Deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itechnologica Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Kup teraz Arkus VIP 5.0 : http://allegro.pl/item1186079118_arkus_vip_5_0_shimano_altus_gwarancja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Co sądzicię o tej kombinacji do tego roweru: Widelec: - XCR LO 100mm(założony) Mostek: ZOOM - TRUVATIV XR Kierownica: ZOOM - TRUVATIV RISERBAR-XC Stery: FSA Przerzutka przód: Shimano nieznany model Przerzutka tył: Shimano altus - Sram X-5 lub X-7 Manetki: Shimano ST-EF50 - Sram X-7 Korba : Shimano FC-M442 Piasty: JoyTech - Chosen lub Shimano M-475 Obręcze: Dynamic, dwuścienne, aluminiowe(na Alexrims XC Lite, lub DM24 ) Opony: przód:Camel 26*2,10 tył: Kenda 26*1.95 Chwyty: b.d Wolnobieg: MF-TZ07 - Shimano Deore CS-HG50-9 NA koła max 400zł na napęd : 360zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Piasty wybrałbym najtańsze novatece (751 i 802). Obręcze XC Lite, bo DM24 jest cieżki i do ostrzejszych zastosowań (mam tez na sprzedaż lekko używaną obręcz stożkową pod v-ki kellysa, waga 440 g, cena 25 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 A czy nie lepiej byłoby pozbierać kasę i później kupić już gotowy rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.