Skocz do zawartości

[pedałki]spd do 100 zł

julaswdx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pd-m520 shimano

I to chyba jedyny sensowny wybór. Sam na takich jeżdżę od roku. Wcześniej miałem wellgo 823 i to była porażka. W jednym pedale zatrzask padł po 3 miesiącach. Oprócz tego shimano znacznie łatwiej się wpinały (wpięcie wellgo przy postoju jest niemożliwe przy mojej masie 65kg). Siła wypięcia podobna. Wellgo szybko łapie luzy w pionie i zdziera się lakier. Ale za to są lżejsze i mniej zapychają się błotem.

Używanych w tej cenie chyba nie ma sensu - m540 i m770 są trochę lżejsze i nic poza tym. A ja bym nie inwestował w Ritcheya czy BBB (konstrukcja przypomina mi Wellgo)

Napisano

Jeżdżę na tych samych pd-m520 od 6 lat. Mój ojciec kupił sobie jakies 3 lata temu 540. Jak dla mnie jedyną różnicą jest parędziesiąt gramów i to, że 540 nie można odkręcić kluczem maszynowym. Jeśli chodzi o większą łatwość serwisowania 540 (podobno nie trzeba żadnego specjalnego klucza żeby je otworzyć...) - nie miałem jakichkolwiek potrzeb w tym temacie. A same 520ki - trzymają nawet zapchane po brzegi błotem (no jedynie nie słychać wtedy kliknięcia...). 520ki są tanie, nawet bardzo. I to jest ich główna zaleta.

Napisano

crank brosy są lżejsze i wytrzymalsze, ale nie mają regulacji siły wpięcia/wypięcia i mają niewielki luz w poziomie (co zmniejsza komfort) przez co nie polecam.

Napisano

Jak masz kupować tańsze pedały to lepiej kup shimano spd 520 lub 540. jak crank bros to te za jakieś 2-2,5 stówy

• Mod Team
Napisano

crank brosy są lżejsze i wytrzymalsze, ale nie mają regulacji siły wpięcia/wypięcia i mają niewielki luz w poziomie (co zmniejsza komfort) przez co nie polecam.

Zmniejsz komfort? Używam CB i jakoś z komfortem nie mam problemu, do tego luz w poziomie jest zbawienny dla kolan, jednak ubijaki to min 160PLN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...