Ros Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 A za ile możesz go kupić? Bo jeżeli za cenę katalogową to nie warto i, tak jak już parę osób pisało, o wiele lepszym wyborem będzie XTC 3 (Żuchliński w Gdyni może mieć ten model).
cruzen Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam po dłuższej przerwie. Rower kupilem już ok 1.5 miesiąca temu ale dopiero teraz mam chwile czasu i chęci żeby pochwalić się jak to cudo działa Zaczne od tego że miałem ogromne szczęscie ponieważ mam ostatniego Talona w rozmiarze XL w europie Ściągali mi go z Anglii. Aha i jest to Talon 1 bo 2 juz nie było. Jak dla mnie jeszcze lepiej bo ma lepsze malowania(jak dla mnie ) Szczęście uśmiechnęło sie do mnie po raz drugi bo kupiłem go razem ze świetna pompką stacjonarną, oświetleniem (przód i tył) i odczepianymi błotnikami za 3000zł (rower 3300zł ) Rower ja dla mnie jest idealny. Jest bardzo wygodny, chodzi jak marzenie i wyglada też nie gorzej niż jeździ Rower sprawił, że zacząłem znacznie więcej jeździć. No i sie zmieniłą troche nawierzchnia po której jeżdżę kiedys było to ok 70% asfalt 30% piasek teraz 80% róznego rodzaju ścieżki leśne (te piaszczyste i te kamieniste) i 20 % asfalt. Po prostu chce sie nim jeździć. Rama ku mojemu zdziwieniu okazała sie znacznie masywniejsza niż w internecie. To dla tego, że w internecie zdjęcie jest tylko z jednej perspektywy i to od boku a rzeczywistości rama jest bardzo szeroka. Fajnie to wyglada i sprawia że czyje sie bezpieczniej niż na cienkiej ramie. Nie przedłużając powiem, że jestem bardzo zadowolony z tego roweru i mam nadzieje, że bedzie mi służył jak najlepiej i jak najdłużej Na koniec małe pytanie czy po każdej jeździe po lekkim błocie i piachu musze go czyścić, nawet jak wiem że następnego dnia bede jechał podobną trasa ? I jak juz coś to jak mam usunać piach z pomiędzy biegów i z łańcucha ? Musze go zdejmować i jakoś czyścić czy tego nie trzeba robić? I jak często zmieniać smar na łańcuchu. Pytam sie bo tak naprawdę wczoraj mój rower dostał porządnie w kość wszystko jest w piachu. Oczywiście co mogłem to wyczyściłem ( tj. rama i wszystgo do czego jest dobry dostęp) ale reszta jest jeszcze przybrudzona i teraz jak jade to slychać lekkie chrobotanie jak mi sie zdaje łańcucha. A wiec co mam zrobić żeby tego nie bylo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.