Skocz do zawartości

[rower] MTB do 3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A za ile możesz go kupić? Bo jeżeli za cenę katalogową to nie warto i, tak jak już parę osób pisało, o wiele lepszym wyborem będzie XTC 3 (Żuchliński w Gdyni może mieć ten model).

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam po dłuższej przerwie.

Rower kupilem już ok 1.5 miesiąca temu ale dopiero teraz mam chwile czasu i chęci :( żeby pochwalić się jak to cudo działa :P

Zaczne od tego że miałem ogromne szczęscie ponieważ mam ostatniego Talona w rozmiarze XL w europie :) Ściągali mi go z Anglii. Aha i jest to Talon 1 bo 2 juz nie było. Jak dla mnie jeszcze lepiej bo ma lepsze malowania(jak dla mnie :P )

Szczęście uśmiechnęło sie do mnie po raz drugi bo kupiłem go razem ze świetna pompką stacjonarną, oświetleniem (przód i tył) i odczepianymi błotnikami za 3000zł (rower 3300zł :D)

Rower ja dla mnie jest idealny. Jest bardzo wygodny, chodzi jak marzenie i wyglada też nie gorzej niż jeździ :D

Rower sprawił, że zacząłem znacznie więcej jeździć. No i sie zmieniłą troche nawierzchnia po której jeżdżę kiedys było to ok 70% asfalt 30% piasek teraz 80% róznego rodzaju ścieżki leśne (te piaszczyste i te kamieniste) i 20 % asfalt. Po prostu chce sie nim jeździć.

Rama ku mojemu zdziwieniu okazała sie znacznie masywniejsza niż w internecie. To dla tego, że w internecie zdjęcie jest tylko z jednej perspektywy i to od boku a rzeczywistości rama jest bardzo szeroka. Fajnie to wyglada i sprawia że czyje sie bezpieczniej niż na cienkiej ramie.

Nie przedłużając powiem, że jestem bardzo zadowolony z tego roweru i mam nadzieje, że bedzie mi służył jak najlepiej i jak najdłużej :D

Na koniec małe pytanie czy po każdej jeździe po lekkim błocie i piachu musze go czyścić, nawet jak wiem że następnego dnia bede jechał podobną trasa ? I jak juz coś to jak mam usunać piach z pomiędzy biegów i z łańcucha ? Musze go zdejmować i jakoś czyścić czy tego nie trzeba robić? I jak często zmieniać smar na łańcuchu. Pytam sie bo tak naprawdę wczoraj mój rower dostał porządnie w kość wszystko jest w piachu. Oczywiście co mogłem to wyczyściłem ( tj. rama i wszystgo do czego jest dobry dostęp) ale reszta jest jeszcze przybrudzona i teraz jak jade to slychać lekkie chrobotanie jak mi sie zdaje łańcucha. A wiec co mam zrobić żeby tego nie bylo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...