energyypl Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam rozglądałem się na forum ale każdy poleca co innego...Więc tak zacznijmy od tego ważę koło 105kg roweru potrzebuje do jazdy rekreacyjnej trochę szosa trochę las. rower musi mieć amorka na przodzie. zastanawiałem się nad krossem hexagonem v4 z 2010 bo chce nowy rower następny jest Rockrider 5.3 tylko nie jestem za bardzo przekonany do tarczowych hamulców myślałem jeszcze nad krossem hexagonem v6 może coś zejdą z ceny to następny kandydat Unibike FUSION 2010 Arkus VIP 5.0 2010 który konkretnie Waszym zdaniem będzie najlepszy i dla czego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 myślałem jeszcze nad krossem hexagonem v6 może coś zejdą z ceny Taa, tylko, że ten Kross ma takie same hamulce jak Rockrider, do tego znacznie gorszy amortyzator i cały osprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 czyli który najlepszy do tej ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Przepraszam za obrazę uczuć niektórych forumowiczów, wiem, że będzie dym , ale nie mogę się powstrzymać. "energyypl" Udajesz głupka, czy pytasz poważnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 nie no serio pytam.... wszystkie te rowery są w tym samym przedziale finansowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytko Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Unibike FUSION 2010 najlepszy osprzęt. Pod uwagę brał bym jeszcze hexagona v6. Rockridery to tak trochę supermarketowe są, ale rowery nie są najgorsze, ale zepchnąłbym go niżej od poprzednio przeze mnie wymienionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 a hamulce w hexagonie v6 Tektro IO dadzą sobie rade? bo nie jestem fanem tarczówek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytko Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Też nie jestem fanem tarczówek, bo kupiłem jakieś ^%$&*%* i się nie nadawały. Nie były nawet jakiejś firmy. Tektro to nie jest aż takie dziadostwo. Słyszałem, że są spoko. Ale nie jestem do nich przekonany. Chyba lepiej kupować z V-brakeami, a kiedy będzie kasa to kupić normalne jakieś. Ale to wiesz, do wymiany idą też piasty pod tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 no tak tak tylko pytanie czy w v6 są bolce na vbrakei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytko Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Da się zamontować V-brakei. Są bolce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 bolce bolcami a są takie dzióbki?? bo ja w krossie g250 oryginalnie miałem tarczówkę chciałem kupić V-brakei ale było miejsce na nie ale bez tego śmiesznego bolca..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytko Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Zapytaj Alfy. On chyba ma tego Krossa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Pytko Kolego, jak się gówno znasz to nie wypisuj pierdołów bo zamęt robisz, co ma niby najlepszy osprzęt ??? Jak na razie to najbardziej supermarketowy jest Hexagon i Fusion - nie wprowadzaj w błąd tymi wypocinami, najbardziej mnie wkurzają tacy co mało wiedzą a dużo piszą, ty się sam zepchnij na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 to najlepiej wypada hexagon v6 na równo z fusionem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Nie, najlepiej wypada Kross G250. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 haha, ale się uśmiałem a co do rowerów, wybrałbym unibika albo rockridera w decathlonie dodatkowo masz duży wybór części i ubrań na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 znalazłem na allegro fusion z 2009 bardziej się opłaca niż z 2010?? i takie głupie pytanie... jeśli kupie go na allegro to gwarancja będzie obowiązywać na serwisie? czy tylko w tym sklepie który ma aukcje na allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Rocznik 2009 i 2010 to dokładnie te same rowery, więc się opłaca. Gwarancja jest ogólnopolska, ale musi być podbita/podpisana przez autoryzowanego sprzedawcę firmy Unibike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 chyba się zdecyduje na unibike fusion z 2010... jeśli wytrzyma moje obciążenie 100kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 a co powiecie o tym : http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/1317/Trek.3700/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaro1989 Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 świetna rama, ale osprzętowo nie prezentuje się tak dobrze jak na przykład Kross... myślę że przy Twojej masie Trek będzie lepszym wyborem. Osprzęt można przecież wymienić na lepszy w przyszłości. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 jednak że dalej nie umiem sie zdecydować czy kross hexagon v4 czy unibike fusion czy Merida Matts 40-V 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaro1989 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 to bierz Krossa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 jednak że dalej nie umiem sie zdecydować czy kross hexagon v4 czy unibike fusion czy Merida Matts 40-V 2010 Ja brałbym Unibike Fusion ponieważ ma kasete a nie wolnobieg co jest bardzo ważne, oraz lepszy osprzęt, jedyny minus jaki można u niego znaleźć to opony terenowe, nie bardzo akceputjące jazde po mieście i lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaro1989 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 masz rację afly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.