Skocz do zawartości

[Do 1200 zł]Rower górski mtb/xc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ma wolnobieg , złomowatą korbę i osprzęt. Bardzo słaby w tej cenie a oś przez wolnobieg będzie ci pękać przy twojej wadze (trek którego predzej podales)

merida to cross nie rower do xc

Napisano

tylko że ona jest za 1180 niedaleko mnie tylko się zastanawiam nad v40 ale nie wiem czy matts v40 czy cross v40.....który lepiej osprzętowo wypada?

Napisano

no ja aż tak nie potrzebuje mtb.... wiadomo więcej asfaltu i od czasu do czasu jakieś bardziej ubite drogi i ewentualnie las...

Napisano

Ma wolnobieg , złomowatą korbę i osprzęt. Bardzo słaby w tej cenie a oś przez wolnobieg będzie ci pękać przy twojej wadze (trek którego predzej podales)

merida to cross nie rower do xc

kubek20, ale Shimano CH-HG30-8 to jest 8 rzędowa kaseta, a nie wolnobieg.

Napisano

Siemka ja też teraz szukam takieg rowerku jak ty :) Z tego co się orientuję na forum to najczęsciej porponują te modele:

kross hexagon v4/v6

unibike fusion

Decathlon 5.3 / ROCKRIDERA 5.3 (to chyba to samo ale inna nazwa tak ?)

Kross Level A2 2009

Napisano

Siemka ja też teraz szukam takieg rowerku jak ty :) Z tego co się orientuję na forum to najczęsciej porponują te modele:

kross hexagon v4/v6

unibike fusion

Decathlon 5.3 / ROCKRIDERA 5.3 (to chyba to samo ale inna nazwa tak ?)

Kross Level A2 2009

Decathlon to sklep, a rower to Rockrider 5.3.

1. Rockrider 5.3

2. Unibike Fusion 2009

3. Kross Level A2 2009

no ja aż tak nie potrzebuje mtb.... wiadomo więcej asfaltu i od czasu do czasu jakieś bardziej ubite drogi i ewentualnie las...

Rozważając rowerki, które podałeś:

1. Merida Crossway 40-v 2010

2. Unibike CROSSFIRE GTS 2010

Wybrałbym Meridę ponieważ 1180zł jest ceną dobrą, Merida ma lepsze manetki oraz niższą o ponad 1kg wagę roweru od Unibike, co na pewno ma znaczenie i głównie to było moim kryterium. Oczywiście osprzęt podobny jest w tych roweruch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...