agau Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Używacie? Jak się sprawdzają? Proszę o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Może niezbyt przydatna będzie moja opinia, ale bodajże w pierwszym w tym roku numerze Bikeboard albo w marcowym, w artykule o jeżdżeniu rowerem zimą było wspomniane, że to bardzo przydatne akcesorium. Można z tego szybko zrobić szalik albo nawet maskę na twarz. Szczegółów nie pamiętam, bo bB mam w domu, więc może uda mi się nie zapomnieć i poszukać co więcej tam pisali o buffach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Też myśle nad kupnem Buffa tu można troche poczytać http://ngt.pl/forum/?p=readTopic&nr=663 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 6 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Posiadam buffa z tym, że ma on dodatkowy polar, swietnie w zime sprawdzał się w roli czapki/zamiast kominiarki, ogólnie dobra rzecz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Buff - świetna sprawa. Fakt, że cena w żaden sposób nieuzasadniona jak na kawałek szmatki. Aczkolwiek możliwości wykorzystania tego "kawałka szmatki" jest na tyle dużo, że zdążyłem już zapomnieć te trzy dychy które za to zapłaciłem. A tutaj możesz zobaczyć co z takim bufem można zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 świetne, chyba sobie kupię na jesień, albo może nawet i na lato, pod kask! no to mnie namówiliście :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Buff jest genialny. Na rowerze przydaje mi się jako osłona na buzię podczas zimy. Na nartach biegowych używałem go jako szalika. Nawet, gdy mocno się spocimy, Buff wysycha momentalnie. Baardzo polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 ja buffa kupiłem chyba za 20zł- tyle ze nieoryginalny, ale właściwości ma takie same. w zimie jeździłem na desce w buffie na głowie i o dziwo nie było mi zimno, a w porównaniu do czapki komfort nieporównywalny. Pod kask tez świetnie się nadaje, na jesień i lato. Według mnie najlepsza wersja buffa to szalik z maska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 polecam 100% Buffa sam mam go i nie żałuje wydanych na niego pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Takze polecam, w zimne dni robi mi za szalik, w gorące jako czapka która wcale nie powoduje uczucia gorąca.. a wręcz przeciwnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Polecam na temperatury okolo 2-10 stopni, idealnie chroni glowe przed wiatrem jak sie z niej zrobi czapke jak bardziej wieje albo zimniej to mozna sobie zrobic kominiarke i ma sie pelen komfort. Jesli chodzi o temperatury rzedu -5 i nizej trzeba zalozyc juz cos cieplejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deryl Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Buff ma tak szeroki wachlarz zastosowań, że każdy znajdzie coś dla siebie (szalik, maska, czapka itp.) Polecam w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Od 2 lat uzywam Buffa jezdzac na rowerze. Glownie na szyje, ale zdarzalo sie, ze takze jako czapke. Zabieram go tez zawsze na piesze wycieczki w gory - malo wazy, malo miejsca zajmuje. Nic sie z nim nie dzieje tzn. nie pruje sie, nie przeciera itd. Bardzo polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 A jakich Buff'ów używacie? oryginalnych? czy jakiś tańszych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Tu jest mały pokaz możliwości tego niewielkiego kawałka tkaniny http://www.youtube.com/watch?v=pperW4PKeSw chyba się skusze(coraz częściej wracam oblepiony muchami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Runcentre Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 A jakich Buff'ów używacie? oryginalnych? czy jakiś tańszych? Używam oryginalnego. Dałem za niego jakieś 40-50 zł z 2 lata temu i nie żałuję. Służy mi doskonale, głównie przy bieganiu (nie miałem problemu by zimą przy -15 stopniach biegać tylko z nim na głowie)Nie wiem jak się tańsze wersje sprawują ale 40-50 zł to nie jest majątek więc uważam, że warto zainwestować i cieszyć się dobrym produktem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ja używam tańszą wersję z hi-mountain ~15zł. Nie mam porównania z droższym odpowiednikiem, ale mój egzemplarz jako bandana sprawuje się wyśmienicie, zarowno w ciepłe jak i zimne dni. Gorzej jak chcemy zrobic kominiarkę z tego, bo uciska strasznie na szyję. Właściwości oddychające jak najbardziej w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Polecam także Buffa. Kupiłem oryginał, zapłaciłem te pięćdziesiątkilka złotych, ale warto było. Bardzo dużo zastosowań, bardzo praktyczne nie tylko na rowerze, ja np. noszę go zamiast szalika. Jedyny problem jest taki, że przyzwyczaja. Jak go wrzucę do prania i nie wyschnie to chyba na rower nie wyjadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beetlebum Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Pięć dych? Cztery? Trzy?! Szukałem w internecie i nie znalazłem taniej niż 60zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swider23 Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Używam i polecam, na lato pod kask mam wersję Coolmax, super sprawa. Na zimę pomyślę o wersji z polarem na narty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 mam dwa buffy, chyba kupię trzeci (tak dużo ich używam, że się szybko robią nieświeże i nie nadążam z praniem i suszeniem) świetna sprawa - na codzień używam pod kask na rower i na głowę do biegania (w zimie p-zimnu, w lecie p-potnie), na snowboard (pod kask i jako maskę na twarz + szalik przy większych mrozach), na chłodniejsze dni jako cienką czapkę, w lecie jako opaskę na włosy mam dwa oryginalne, różnią się rodzajem materiału ale oba są bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Właśnie kupiłem wersję Cyclone z windstopperem - genialny wynalazek, zrobiłem z niego najlepszą czapkę jaką miałem a i jako szalik się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharub Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Zamierzam kupic, tylko nie wiem czy stac mnie na polarowy. Uzywa ktos tego zwyklego w czasie zimy? Jak sie sprawdza? Glownie chcialbym uzywac jako kominiarki, zeby mi w twarz nie wialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Posiadam od roku podróbę za 2 dychy i uważam ze jest genialna ;] Najlepiej sie sprawdza jako bandama, czapka, szalik i maska. W samej czapce jeździłem zima na stoku, i pierwszy raz czulem taki komfort, gdyż zwykłych czapek nie potrafie znieść. Szalika uzywam na codzien i na rowerze, jak jest za zimno to naciagam na nos i uszy. Przy -5 daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Zwykly cienki buff daje rade jako dodatkowa ochrona szyi, mozna tez naciagnac na twarz gdy zacina snieg. Oczywiscie w umiarkowanych temperaturach, tak do -5 stopni. Przy -10 lepiej juz kupic kominiare. Ale buff jest faktycznie bardzo uniwersalny, latem daje pod kask jako czapke, jak biegam czasem mam na nadgarstku do ocierania potu, a zima wlasnie jako szalikomaske. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.