Skocz do zawartości

[napęd]modernizacja

trucho

Rekomendowane odpowiedzi

Noszę się z zamiarem modernizacji napędu w rowerze.

Obecnie mam 8-biegowy, do wymiany jest kaseta, przerzutka tylna również, dlatego postanowiłem wymienić cały napęd na 9-biegowy.

Kupiłem przerzutki XT przód tył, okazyjnie prawie nowe.

I teraz zastanawiam się co dalej??

Korba SLX raczej na pewno,

Kaseta i łańcuch?? Lepiej dorzucić do XT czy wziąć SLX? na razie mam stalowy bębenek w piaście, ale za jakieś 2,3 miechy mam w planach jeszcze nowe kółka, dlatego skłaniam się ku XT.

A manetki XT czy SLX?

• Mod Team

Wszystko zalezy od twoich finansów. Co do kasety użytkuję XT i jestem z niem bardzo zadowolony. Korba SLX to najbardziej optymalny wybór pomiędzy lekko i tanio, Manetki prawie każdy ci powie XT ale sa prawie dwukrotnie droższe wiec sam zdecyduj. Łańcuch campa c9.

• Mod Team
A ta kaseta SLX to dużo bardziej zjedzie bębek niż XT?

Nie

Jakie są róznicę między SLX M660 a LX M582

Na pierwszy rzut oka jest to wygląd. I głównie tym bym się tutaj kierował w wyborze korby- wolisz srebrną i nie chcesz tyle wydawać pieniędzy, bierz LX. Lepiej komponuje się w twoim rowerze srebrno-grafitowa korba weź SLX. Wydaje mi się, że innych różnic nie ma. Poczekaj na zdania ekspertów.

• Mod Team

Rożnica prawie żadna, SLX jest kilka gram lżejszy no i droższy B). Łańcuch Connexa nie jest zły ale mi na 2 zębatce z przodu strasznie chrobocze :P nie wiem czemu ale tak jest. Mam korbe sachsa :D Campa jest wytrzymalsza i w zestawieniu z kasetą XT wydłuży żywotność napędu, choć lanych tani nie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...