nikodem Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Witam mam problem W sterach Cane Creek-nie znam modelu, http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/2007/archive/5000# ---takie jak w modelu silver zardzewiały kompletnie łożyska, konkretniej to dolne. I czy istnieją jakieś zamienniki tych łożysk? oznaczenia MH-PO3( 41x6.5x45). Mam nadzieje, że dostanę je w jakimś "żelaźniaku" w mieście.
SilverXC Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Jeśli łozysko nie ma luzów proponowałbym je rozebrać, przeczyścić w benzynie i nasmarowac, będzie chodziło jak nowe. (musisz delikatnie podnieść uszczelniające przykrywki na bieżniach łożyska – czarne plastikowe lub srebrne metalowe – metalowe stosuje się w tańszych łożyskach wiec zakladam ze masz czarne plastikowe) Podważ malutkim wkrętakiem albo jakims skalpelem. Jeśli łożyska są nietypowe możesz mieć problem z ich dostaniem. Jeśli nie chcesz się z tym babrać zapytaj w sklepie z łożyskami, może będą w stanie sprowadzić
nikodem Napisano 5 Maja 2010 Autor Napisano 5 Maja 2010 łożyska już rozebrałem wcześniej. Niestety bieżnie mają duże wżery.
Hetman Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 W żelaźniaku to nie bardzo. Możesz spróbować u przedstawicieli producentów łożysk ale też nie wiem czy łatwo znajdziesz bo nie wiem gdzie poza rowerami te wkłady stosują. Szukaj: Prema, INA, FAG, SKF. Prościej popytać po rowerowych, masz u siebie trochę, tylko raczej będzie drożej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.