Mruwa Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Witam. Niedaleko mieszkam obok tych lasków - dopiero co je odkrywam - może ktoś chce po nich pośmigać - zawsze raźniej we 2. Dziś po nich śmigałem - ale trochę błota jest w niektórych miejscach. Ale wszytko przejezdne :>
tomekrs Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Cześć Ja często śmigam w tych rejonach ,jak będzie bez deszczu to w piątek koło 15 będę jeździł w tych okolicach
Mruwa Napisano 5 Maja 2010 Autor Napisano 5 Maja 2010 Ja w piątek nie dam rady - jak co to w sobotę. Pozdrower
Amadeusz Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Witam. Jestem z Rudy Śląskiej i śmigam po tych lasach juz spory kawałek czasu. Rowerem, quadem, pieszo i znam je jak własną kieszeń. Okolice jamny są szczególnie atrakcyjne. W lasach tych jest usytuowana część dawnego Obszaru Warownego "Śląsk" i spotkac idzie bardzo dużo bunkrów i innych umocnien ziemnych z tego okresu, Jeżdżę praktycznie codziennie ale tylko od poniedziałku do piątku po godzinie 1400. Jeżeli ktoś chciałby wspólnie pośmigać zapraszam.
KOGEL Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 Sorki za odświeżenie tematu, powiedzcie mi macie może lub jest gdzieś mapka rozmieszczenia bunkrów na laskach ? z chęcią bym się tam przejechał
Amadeusz Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 Sorki za odświeżenie tematu, powiedzcie mi macie może lub jest gdzieś mapka rozmieszczenia bunkrów na laskach ? z chęcią bym się tam przejechał Witaj. Tutaj masz fajną mapę z zaznaczonymi fortyfikacjami OWS, możesz też ją wgrać do GPS-a: http://mapa.ump.waw.pl/ump-www Jeżeli to nie wystarczy to zapraszam do lektury: http://www.fortyfikacja.pl/index.php?a=po wystarczy kliknąć na odpowiedni odcinek. Pozdrawiam.
KOGEL Napisano 30 Czerwca 2010 Napisano 30 Czerwca 2010 świetnie ! ! ! dzięki Ci wielkie ? kurde niumiem już edytować, byłem w sobote pojezdzić po laskach wybrałem patent jade asfaltem widze ścieżke to wjeżdżam i jade aż sie skończy i tak do wieczora męczyłem początek pierwsze 5 minut zaczeło sie od wywrotki niezauważyłem błotka w sumie zauważyłem ale nie myślałem że bedzie tak głęboko efekt ? potem już było lepiej w jednym miejscu natrafiliśmy na ostro zalany kawałek i niebyło wyjścia albo się wracać albo wspinać pod nasyp kolejowy było ciekawie zapadający sie piach palące słońce i stado ucztujących sobie na naszych ciałach komarów
ZimnyBicz Napisano 1 Lipca 2010 Napisano 1 Lipca 2010 świetnie ! ! ! dzięki Ci wielkie ? kurde niumiem już edytować, byłem w sobote pojezdzić po laskach wybrałem patent jade asfaltem widze ścieżke to wjeżdżam i jade aż sie skończy i tak do wieczora męczyłem początek pierwsze 5 minut zaczeło sie od wywrotki niezauważyłem błotka w sumie zauważyłem ale nie myślałem że bedzie tak głęboko efekt ? potem już było lepiej w jednym miejscu natrafiliśmy na ostro zalany kawałek i niebyło wyjścia albo się wracać albo wspinać pod nasyp kolejowy było ciekawie zapadający sie piach palące słońce i stado ucztujących sobie na naszych ciałach komarów :) Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Od jutra chcę zacząć odkrywać szlaki w lesie Panewnickim w strone Rudy Śląskiej, Mikołowa. Chce także zabrać sie za las w pobliżu Kokocińca. Troche jeździłem rok temu, ale na te fortyfikacje nie trafiłem. Jeśli tym razem mi się uda to bedzie frajda. Musze pomyśleć o zabieraniu ze sobą mapy bo zamierzam robić długie wycieczki.
Amadeusz Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Od jutra chcę zacząć odkrywać szlaki w lesie Panewnickim w strone Rudy Śląskiej, Mikołowa. Chce także zabrać sie za las w pobliżu Kokocińca. Troche jeździłem rok temu, ale na te fortyfikacje nie trafiłem. Jeśli tym razem mi się uda to bedzie frajda. Musze pomyśleć o zabieraniu ze sobą mapy bo zamierzam robić długie wycieczki. Jeżeli chcesz to możemy się gdzieś spotkać po drodze. Tak jak pisałem wcześniej jeżdżę tam codziennie. Ostatnio błota i tak jest mniej bo pogoda dopisuje i prawie wszędzie da się wjechać.
ZimnyBicz Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Mam czas popołudniu w poniedziałek. Z tym że lubie jeździć najwcześniej po 17, kiedy słońce już tak nie praży. Dziś zaliczyłem pierwszy wypad. 3 godzinki. Start kato ligota, przez Rude, Mikołów i z powrotem do Kato. Przecieram szlaki:) Aczkolwiek chce lepiej poznać Las w pobliżu Kokocińca, Kłodnicy, chce wykminić gdzie jest Czarny staw, bo ciągle go mijam:) i dopaść te schrony:) . Złapałem zajawke na jazde, oby mi się rower nie połamał hehe
KOGEL Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 Jeden schron znalazłem ale to wrak stoi przy drodze i straszy,Amadeusz jestem jak najbardziej chętny podaj jakiś namiar na Ciebie albo poprzez pw albo gg 6160584
Amadeusz Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 Mam czas popołudniu w poniedziałek. Z tym że lubie jeździć najwcześniej po 17, kiedy słońce już tak nie praży. Dziś zaliczyłem pierwszy wypad. 3 godzinki. Start kato ligota, przez Rude, Mikołów i z powrotem do Kato. Przecieram szlaki:) Aczkolwiek chce lepiej poznać Las w pobliżu Kokocińca, Kłodnicy, chce wykminić gdzie jest Czarny staw, bo ciągle go mijam:) i dopaść te schrony:) . Złapałem zajawke na jazde, oby mi się rower nie połamał hehe Do Czarnego stawu najłatwiej dojechac jadąc ulicą gościnną. Asfaltowa droga ale leci przez las. Auta stojące na przydrożnym parkingu zdradzą jego położenie.
Mruwa Napisano 5 Lipca 2010 Autor Napisano 5 Lipca 2010 Hej. Ja też jestem chętny do pojezdzenia z Wami. Piszcie gdzie się umawiacie i o której.
ZimnyBicz Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 Cześć. Czy to jest Czarny Staw??? Uploaded with ImageShack.us A jeśli chodzi o współną jazde to podaje gg, jeśli ktoś chętny to prosze o kontakt: gg 7447525
KOGEL Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 nom jak na razie dziś pogoda nie dopisuje, jutro też niema być najlepiej ale zobaczymy jak bedzie
Amadeusz Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 Cześć. Czy to jest Czarny Staw??? Możesz podac jakieś współrzędne? Po oststnich ulewach wszędzie tak wygląda. Dokładna lokalizaacja jest tu: http://mapy.zumi.pl/warstwy.html?turystyka=&long=18.93296&lat=50.236992&type=2&scale=4&svActive=false
Mruwa Napisano 5 Lipca 2010 Autor Napisano 5 Lipca 2010 No mi dzisiaj się samochód spieprzył - elektryka padła i nie mogłem pośmigać. Jutro w pracy cały dzień. Pozdrower
Amadeusz Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 W okolicach źródełka przy hałdzie po ostatnich ulewach zmyło mostek, który niedawno tam postawiono po majowych powodziach. Radzę uważać bo dojeżdźa się do niego zjeżdżając z wysokiej górkia a zza zakręt go nie widać. Pozdrawiam.
man222 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 przejechałem te trasy niemal w wszyskich kierunkach najczesciej wjezdzajć w las w rudzie Śl a wyjezdzając w katowicach czy mikołowie czy tez Chorzowie. W tym roku zrobiłem dokłądnie 1100 km. Min byłem w Rybniku, Pszczynie, Wiśle preferuje jazde turystyczną ze średnią predkością 16-20km/h W tym roku chciałbym sie wybrać w góry i do Czestochowy ale czy Bóg pozwoli?? Jesli ktoś chętny to zapraszam na wspólne jazdy, jestem chetny na kazdą jazde! smiało pisac 3668861
Kario Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 Co do tych okolic to ciekawe miejsce jest na północ od os. Kokociniec: http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Nieznana+droga&daddr=Nieznana+droga&hl=pl&geocode=FSCU_gIdVT8hAQ%3BFRDL_gId4lchAQ&mra=mift&mrsp=1&sz=14&sll=50.246821,18.960943&sspn=0.036335,0.077162&ie=UTF8&t=p&z=14 Na tym odcinku jest ponad 60m w pionie. Generalnie jest taka mała górka i można trochę pośmigać. Niestety brakuje trochę ścieżek. Może kiedyś zbierze się jakaś ekipa i pobuduje tam ścieżki, bo jest 60-70m w pionie do zagospodarowania na kawałku lasu czyli można zrobić z tym coś ciekawego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.