YacoWaw Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Przymierzam sie do zakupu nowego sidełka, chce używać do zamienie do MTB i szosy. Za przystępną cenę zanalazłem ten model, jestem ciekaw czy ktoś z was ma i użytkuje, jak się sprawdza na MTB (maratony 60km) a jak na szosie 100 km
Kubolt Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Jak to już było mówione wiele razy: każdy jest inny i niekoniecznie to samo siodło będzie równie wygodne dla każdego, ale ze swojej strony mogę powiedzieć, że to najwygodniejsze siodło na jakim jeździłem. Dyskomfort zaczynam czuć na nim dopiero po ok.6h jazdy. Minusem jest dość słabe pokrycie skorupy, ale i tak moim zdaniem jest warte swojej ceny
madek Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Miałem takie w MTB, jak dla mnie bardzo wygodne. Teraz mam takie samo w szosówce i również nie narzekam, ale warunkiem jest dobry pampers.
oxalis Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Ja jeżdżę na tym siodle już 3 czy 4 lata, jest wygodne, zero przetarć, kilka razy rower lądował kołami do góry jednak bez szkody dla siodła, ja jeżdżę na nim w spodenkach bez wkładki i przy trasach w terenie zaczynam je czuć dopiero po przejechaniu około 70 km, jakbym miał kupić nowe to ponownie bym wybrał to siodło.
exocet Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 witam, równiez mam pozytywne opinie o tym siodle, tyle tylko że pierwsze 2-3 jazdy po 3 godz. dosć wyraznie odczuwałem a potem sie juz przyzwyczaiło, lekkie i wygodne, godne polecenia.. pzdr
Rychlapl Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Bardzo wygodne jak dla mnie. Oczywiście "tyłek" musi się przyzwyczaić. Pierwsze jazdy będą ciężkie, potem robi się super już Oczywiście zaznaczam, że cały czas rozmawiamy o siodle sportowym więc należy to uwzględniać przy interpretacji oceny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.