Pulse Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Planuje zmienic mostek. Obecny ma 105mm, +6st. na 90mm +6st. Celem zmiany jest wymuszenie nieco innej pozycji, bo czuje sie zbyt wyciagniety i boli mnie w zwiazku z tym ledzwiowy odcinek kregoslupa. Czy zmiana dlugosci mostka o 15mm bedzie mocno odczuwalna w pozycji na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 tak zmiana pozycji o 1,5cm dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Dokładnie, ja swego czasu zrobiłem odwrotną zamianę, z mostka 90mm przeszedłem na 115mm (kąt pozostał ten sam). Przy okazji gięta szeroka kierownica została zastąpiona prostą. Drętwiały mi kciuki przy dłuższych wycieczkach i chciałem mieć bardziej pochyloną sylwetkę, cel osiągnąłem, kciuki od tamtej pory nie narzekają a ja cieszę się wymarzoną pozycją na rowerze. Zmiana odczuwalna i w dodatku wymagająca chwili przyzwyczajenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Planuje zmienic mostek. Obecny ma 105mm, +6st. na 90mm +6st. Celem zmiany jest wymuszenie nieco innej pozycji, bo czuje sie zbyt wyciagniety i boli mnie w zwiazku z tym ledzwiowy odcinek kregoslupa. Czy zmiana dlugosci mostka o 15mm bedzie mocno odczuwalna w pozycji na rowerze? Przy skróceniu mostka o 15 mm wpływ na prowadzenie roweru będzie dość istotny :)Rower stanie się bardzo wrażliwy na ruchy kierownicą.Na szybkich zakrętach i w terenie może to zaboleć.Przerabiałem ten temat:miałem mostek 90 mm i wymieniłem go na 110 mm.Teraz zakręty o 90 stopni nie wywołują już żywszego bicia serca na Twoim miejscu pokombinowałbym z kierownicą:gięta,szeroka na 620 mm i dość mocno wygięta do tyłu.Jeździłem na takiej-firmy Pro,bo miałem podobny problem kiedy jeszcze jeździłem na hardtailu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.