Con Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Odświeżę, czy ktoś planuje taką trasę teraz w lipcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
under Napisano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 @ Con tak- u mnie to wciąż aktualne proponuję najbliższy tydzień- konkretne dni do ustalenia- piszcie jak komu pasuje ja się zbieram na te 'orle gniazda' już od dawna ale samemu mi się nie chce;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Con Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 No to byłoby spoko Ja bym wstępnie proponował końcówkę przyszłego tygodnia (piątek,sobota). A jak z noclegiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
under Napisano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Sobota niestety mi odpada... Może niedziela/poniedziałek? O nocleg mogę popytać w okolicy- coś na pewno się znajdzie. A jeśli weźmiesz śpiwór ze sobą o mogę nawet przekimać u siebie (w Pilicy) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boney Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 siemka wczoraj bylem na jurze. W planie bylo 2dni (1 krakow->ogrodzieniec, 2 ogrodzeiniec->częstochowa), ale zrobilismy tylko jeden. Jechalismy w 2 z rudy slaskiej do krzeszowic dalej w jure przez doline bedkowska, ojcow, pieskowa skala i dalej olkusz i przez ogrodzieniec do zawiercia na pociag powrotny. Ogolnie pogoda byla dobra do olkusza... na trasie do ogrodzienca tak zaczelo napier... deszczem ze w zyciu nie widzialem takiej ulewy (bynajmniej na rowerze). Morale w dol i zamist noclegu wracalismy mokrzy i powoli marznacy do domu ;D ogolnie szlakiem warowni jechalo sie bardzo fajnie tylko 2,3razy trzeba bylo sie przebijac przez taki tam potoczek. 160km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
under Napisano 17 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 siemka wczoraj bylem na jurze. W planie bylo 2dni (1 krakow->ogrodzieniec, 2 ogrodzeiniec->częstochowa), ale zrobilismy tylko jeden. Jechalismy w 2 z rudy slaskiej do krzeszowic dalej w jure przez doline bedkowska, ojcow, pieskowa skala i dalej olkusz i przez ogrodzieniec do zawiercia na pociag powrotny. Ogolnie pogoda byla dobra do olkusza... na trasie do ogrodzienca tak zaczelo napier... deszczem ze w zyciu nie widzialem takiej ulewy (bynajmniej na rowerze). Morale w dol i zamist noclegu wracalismy mokrzy i powoli marznacy do domu ;D ogolnie szlakiem warowni jechalo sie bardzo fajnie tylko 2,3razy trzeba bylo sie przebijac przez taki tam potoczek. 160km heheh faktycznie- wczoraj po południu była dość mocna ulewa ale w takie upały to raczej pomaga taki deszcz- przynajmniej wg mnie co do tematu ktoś jeszcze chętny? rundka po Orlich Gniazdach w najbliższym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 skąd będziesz jechać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudyLis Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Ja byłbym chętny na przejazd całego szlaku Orlich Gniazd, byłem tam wczoraj czyli w sobotę, jechałem z Chorzowa i tak naprawdę zachaczyłem tylko o fragment tego szlaku (okolice zamku Smoleń, potem w kierunku Podzamcza) swego czasu nawet był organizowany wyścig na tej trasie... szkoda że pomysł upadł, ale wciąż mnie trzyma chęć zmierzenia się z tym szlakiem na całej jego długości:) Dodam tylko dla niezdecydowanych na rowerach 28 calowych że jeżdzę na crossie i problemu na trasie nie ma, no może jest w niektórych miejscach bardziej piaszczystych... Jak bedzie ktoś zdecydowany na cała trasę najlepiej z Częstochowy do Krakowa (Kraków wydaje mi się bardziej motywującym celem podrózy:) to chętnie się dołączę. Prawdopodobnie bede miał środę i czwartek wolny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaww Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 W sobote pojechałem czerwonym szlakiem rowerowym z Częstochowy do Mirowa i z powrotem (65km w jedną stronę) Krótkie info na temat szlaku. 70% sypki piasek podobny do plaży. Był jeden odcinek (sporo km) gdzie szlak prowadził na przełaj przez las (miejsce gdzie czerwony rowerowy łączy się z niebieskim pieszym) Drzewa są jeszcze nie uporządkowane po zimie - leżą powalone wszędzie. Praktycznie nie przejezdny odcinek. Do tego szlak w tym miejscu jest tragicznie oznaczony. Z powrotem wróciłem asfaltem przez Żarki --> Złoty potok --> Janów --> Cz-wa Zdecydowanie przyjemniej ! Kliknij w to pole, aby otworzyć szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
under Napisano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 skąd będziesz jechać ? z krakowa startuję w czwartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.