under Napisano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Niestety mi nie pasuje ten termin to podaj jakiś termin który odpowiada wszyscy wspólnie ustalimy, tak aby każdemu chętnemu pasowało moim zdaniem najlepiej jakiś weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruwa Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Mnie odpowiada weekend dopiero 22-23 - pozostałe praca. Ale jeżeli jakiś chętny znalazłby się żeby pojechać teraz we poniedziałek albo w piątek to niech pisze !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Mi pasuje ten weekend i godziny wole jeszcze dogadac bo nie wiem jak z transportem ja z jaworzna jestem i nie wiem jak pociąg będe mial a mozna brac osobe towarzyszącą ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
under Napisano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Puki co termin 15 maj raczej odpada, prawie codziennie są burze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 22 maja będzie chyba najlepszy jesli nie będzie padało ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ja z chęcią bym pojechał, ale weekendów do końca maja nie mam wolnych. Może ktoś by był chętny 27-28 maja (czwartek - piątek)? Zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denek Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 22-23 robimy Szlak, ale Częstochowa -> Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruwa Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Ja z chęcią bym pojechał, ale weekendów do końca maja nie mam wolnych. Może ktoś by był chętny 27-28 maja (czwartek - piątek)? Zapraszam! Jak dostane wolne w czwartek to możemy pojechać - dam Ci znać jeszcze ale to się dowiem pare dni przed 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Spoko, ja prawdopodobnie startuje z kumplem ok 10 ale z Częstochowy. Bezpieczniej z powrotem do domu i lepiej odpowiadające połączenia kolejowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaww Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Podepnę się pod temat. Jestem z Częstochowy planuję wsiąść w pociąg z rowerem, dojechać do Krakowa i stamtąd wrócić. Odnośnie tego mam kilka pytań: - Czy wie ktoś jak oznaczony jest czerwony szlak ? Da się spokojnie jechać nie patrząc na mapę ani gpsa tylko na znaki na drzewach ? - Czego więcej na szlaku asfaltu czy szutru ? Pytanie dodatkowe: - Jak wygląda sprawa przewozu roweru pociągiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Powiem tak: byłem w Jurze 27-28 maja.Początkowo jechałem szlakiem pieszym, ale był MEGA męczący więc z Krakowa udało nam się dojechać do Olkusza. Następnego dnia (w między czasie byliśmy zrezygnowani, że chcieliśmy wrócić z Olkusza pociągiem do Warszawy, ale nie było połączenia) pojechaliśmy szlakiem rowerowym, który okazał się genialny. Niestety dojechaliśmy do Zawiercia, ponieważ czas gonił i trzeba było wracać do domu. Reasumując: Rowerowy Szlak Orlich Gniazd TAK, pieszy NIE! Szlaki są dobrze oznaczone, o ile będziesz uważny to się nie zgubisz, choć mapę trzeba posiadać, ja mam firmy Compass (chyba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 małe pytanko , może ktos polecic jakiś dobre miejsce na popas w połowie drogi miedzy Czestochowa a Krk ? jakies przyjemne miejsce gdzie mozna suto podjeść :)wybieramy sie z kumplami z Cz do Krk czerwonym rowerowym i w związku z tym, że mamy zamiar to zrobić w jeden dzień trzeba bedzie na trasie jakiś obiad wciagnąć . prosz eo jakieś ciekawe propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 gdy proponuje podzamcze ( w samym Ogrodzieńcu to raczej niema nic ciekawego) jest tam parę knajpek gdzie można zjesc jakiś obiadek : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 dzieki andi , ma ktos jeszczce jakieś ciekawe propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 W tym Podzamczu koło Ogrodzieńca szczególnie polecam Karczmę Jurajską na głównym placu, podczas dwóch zimowych sylwestrowych pobytów dojeżdżaliśmy tam prawie codziennie specjalnie z Podlesic na obiadek Nie wiem tylko jak tam z ruchem i czasem oczekiwania w środku sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroxd Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jura to super miejsce na rower Byłem tam już dwukrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldXCRider Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam wszystkich, Info dla wszystkich co chcieliby sie wybrac na Jure, a z roznych powodow jeszcze sie tam nie udali w tym roku Jade razem z ekipa trase Czestochowa-Krakow. Start w pt 18.06.10 pociagiem z Krk do Czestochowy. Tam nocleg (prawdopodobnie namiot). Nastepnego dnia startujemy. Wyjazd jest planowany na 2 pelne dni Wiecej informacji znajdziesz pod adresem: http://www.bike.pl/forum/msg.php?th=5588&start=0&rid=4846&a=a Pozdrawiam i zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 mam pytanie jakie gumy wziąc na jazde szlakiem rowerowym - czy potrzebny jest konkretny bieżnik czy styknie coś pokroju furious fred/racing ralph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldXCRider Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 mam pytanie jakie gumy wziąc na jazde szlakiem rowerowym - czy potrzebny jest konkretny bieżnik czy styknie coś pokroju furious fred/racing ralph Czesc Tenjin, Ja wybieram sie na Ritcheyach Z-MAX 2.1 MILLENIUM. Sa to opony o dosc agresywnym bieżniku, lecz cześć grupy jedzie na typowo trekingowych oponach typu semi-slick. Sadze że twoje furiousy rowniez poradza sobie pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ludzie,juz nie wymyslajcie problemow z oponami,bo robili to juz wieku temu ludzie w jeden dzien,na totalnie sztywnych rowerach,oponkach typu zielone miszelinki i jeszcze szlak pieszy i sie dalo.wsiasc na rower i jechac,w koncu to Jura a nie czerwony graniczny przez cale poludnie Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 masz racje, ja objechałem na oponach cst za 19 /sztuka i spoko było. całość zajełą ok 12 h a mocno nie cisneliśmy . ponawiam pytanie , może ktoś polecić jakis dobry popas mniej więcej w połowie trasy ? z góry dziekuję czuwaj ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 ja nie wymyślam żadnych problemów po prostu pytam.To że da sie na wszystkim to nie jest żaden argument Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bina Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Hej też mam w planach przejechać rowerowym Szlakiem O.G.ale raczej w dwa dni.26/27.06.2010.Wypad z Krk pociągiem i na rowerku z Częstochowy. Jeśli ktoś chętny to możemy się dograć.Nie wiadomo jeszcze jak będzie pogoda, bo ciągle w kratkę jest, w sumie byleby ulewy max nie było. Mam pytanie do tych co mieli okazję być już na tym szlaku. Mam Specialized Vita obecnie na szosówkach ale przełożę sobie na terenowe, natomiast zastanawia mnie jak bardzo może przeszkadzać na tej trasie sztywny widelec. Zaznaczę że mam już zaliczony off-road na tym rowerze i ręce wytrzymały :)ale nie wiem jak sie prezentuje cała ta trasa. Znam tylko odcinek od Ojców-Krk. Także koła 28 mogą nie być najlepszym pomysłem, ale tego już niestety nie da sie zmienić. Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy służyć radą w tej kwestii, będę wdzięczna. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi1987 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Chętnie bym się wybrał na jakiś wypad na Jurę. Póki co to raczej jakiś jednodniowy, oczywiście nie do samego Krakowa Wyjazd raczej z Częstochowy lub okolic. Od nowa wciągam się w rower i chętnie bym się przejechał. Tak więc obserwuje temat i w razie czego chętnie się podłącze pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 GDY zamiast podzamcza proponuje Ci jeszcze ośrodek w Morsku jakieś 10km dalej http://www.morsko.com.pl/turystyka.php tylko tam pewnie troszkę drogo (jak dla mnie )ale miejsce super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.