Skocz do zawartości

[Amortyzator]Rock Shox Tora Korek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien problem. Od jakiegoś czasu w Torze 318 Solo Air nie posiadam korku który się odkręca po to by ją na przykład dopompować. Coś takiego --> http://mtbikes.pl/pl...age/amor_11.jpg .Chodzi mi o korek/nakrętkę na lewej goleni (gdy siedzimy na rowerze), to co się odkręca by napompować amortyzator. Seryjnie był taki czarny, plastikowy motylek ale gdzieś go posiałem. Nie wiecie gdzie mogę taki dostać? Sklepy jakieś internetowe bądź jakieś we Wrocławiu. I czy taka nakrętka będzie też pasowała z innego amortyzatora, od innych producentów (manitou,fox czy coś), czy średnica będzie taka sama. No i skąd mam to wytrzasnąć? A może ktoś ma i chce się pozbyć?

Skoro jesteś z Wrocławia no to zasuwaj do Harfy na Robotniczej. Tam na pewno będą mieli, tylko pytanie ile będą za to chcieli. Kasę to tam nieźle zdzierają.

Dzisiaj pojechałem tam po segerka do blokady skoku i pierw rzucił serwisant ceną 5 zł (nie wiem czy to dla żartu czy nie), potem powiedział 2 zł... Powiedziałem, że więcej niż 1 zł nie dam. No i za 1 zł kupiłem jeden pierścień segera.

Też właśnie myślałem ile to kosztuje. W Harfie wiemy jakie są ceny z kosmosu. Mam też opcje żeby jakoś samemu to zrobić, ale na razie brak większego pomysłu. Wiadomo że tam jest wentyl samochodowy i pasują wszystkie nakrętki na zwykły wentyl ale taka nakrętka to nie to samo i nie zakrywa/chroni całego tego otworu tylko sam wentylek.

A do Harfy zaraz napisze maila z zapytaniem o takie coś. Zobaczmy czy mają i ZA ILE. ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...