Sol Napisano 7 Maja 2010 Autor Napisano 7 Maja 2010 Dzięki za pamięć. Mam wrażenie, że gdyby Bionicon był rewelacją, to nie byłbyś już przekonany do maestro . Niezależnie, koncepcję wyboru już obmyśliłem. Zostaję przy skoku 120 mm jako maksymalnym, z wyjątkiem na rzecz Geniusa - z przyczyn o których pisałem. Obok Geniusa kandydatami są Blur XC, RZ One Twenty i jednak X-Control. Wrócił, bo trochę głębiej o nim poczytałem, i okazało się, że nie jest to znowu aż tak prościutki jednozawias, tylko dość zaawansowany patent ze zmiennym punktem obrotu, co tłumaczy brak sygnałów o bujaniu, kopaniiu itp. przyjemnościach. Nie widzę sensu rozglądania się za czymś jeszcze, w tym za wynalazkami. Jeżeli któryś z powyższych mi nie podpasuje, to chyba tylko zostanie przerzucić się na wrotki . BTW - wyjaśnijcie mi na czym polega fenomen Titusa (jeżeli jest tutaj jakiś fenomen). Widzę czterozawias, pewnie na licencji od Speca, i niewiele poza tym. Na tym jak jeździ czy na byciu handmade in USA?
Schwefel Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 A kto mówił, że X-control to jednozawias? To kolejna wariacja na temat wirtuala ale nie myśl, że ten zawias jest panaceum na wszystkie przypadłości fulli. Choć na Lepierrze nie jeździłem to z mojego doświadczenia wynika, że ciężko o ramę która nie kopie, nie buja i nie blokuje się przy hamowaniu zarazem. Fenomen Titusa? Ja bym tak tego nie określił ale jak chcesz. Robią bardzo wyrafinowane technicznie ramy (ExoGrid i IsoGrid) i to jest klucz do tego "fenomenu".
MarcinGoluch Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 SOL jeśli chodzi o Ibisa zapraszam na Zlot a będziesz miał okazję przetestować "zwyklaka" i SL na różnym osprzęcie. Rama działa dość specyficznie. Jeździ jak lekki sztywniaczek. Wygląd nie pasuje Ci ze względu na kształty czy kolory ? Jeśli chodzi o Enduro SL o którym ktoś wspomniał wcześniej to nie zawracaj sobie głowy, szkoda na niego czasu. Test sprzętu wisi w dziale Testy. Prophet mnie nauczył, że nie należy dyskwalifikować ramy ze względu na rozwiązanie wahacza więc szukanie czy X-control to jedno zawias czy wariacja Horsta do mnie nie trafia. Pozdrawiam! Marcin
Sol Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Chętnie skorzystam of koz. Nie leży mi wygląd ramy - na szczęście błękit i pomarańcz to niejedyne opcje, więc o kolor się nie martwię . Oczywiście zgadzam się z Tobą co do reszty. Nie ma co teoretyzować, tylko trzeba pojeździć. Przed zlotem postaram się mieć już conieco obadane.
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Maja 2010 Mod Team Napisano 8 Maja 2010 Klaniam, No dobra... Popieszylem sie niecoi z tym X-Control'em... I co? I nic... Bulba Horst jaki jest kazdy widzi ale z blizej niezanych przyczyn niektore Horsty jezdza lepiej niz inne. Z czego to wynika? Nie mam pojecia... Niby wszystko znane i oklepane od wieeekow niemal ale jedne uznaje sie za wzorcowe a insze za tylko Horsty Nie rezygnuj z Trek'a bez jazdy testowej... Szacunek... I.
Rulez Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Horst jaki jest kazdy widzi ale z blizej niezanych przyczyn niektore Horsty jezdza lepiej niz inne. Z czego to wynika? A choćby z nieco innego umiejscowienia osi wahacza względem osi suportu/osi tylnego koła. czy innego elementu łączącego wahacz z damperem ,co zmienia przełożenie siły wahacz/damper, czy inne oddziaływanie napędu na wahacz. Do tego dochodzą różnice w geometrii. Nie rezygnuj z Trek'a bez jazdy testowej... Dokładnie ...
Sol Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Dzięki za przypomnienie o Treku, bo pominąłem go z rozpędu. Nie ukrywam, że najbardziej ciekawi mnie zawieszenie ze tymczasowym punktem obrotu - jako ponoć niemające wad jednozawiasu i trwalsze niż czterozawias. Dobrze byłoby mieć więc jakiś inny punkt odniesienia dla Blura, Treka i X-control niż tylko dwa jednoosiowce.
Sol Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 Odświeżam z nowym wątkiem. Od ostatniego razu udało mi się objechać X-control, ustalić że RZ nie da się przetestować (nie mówię o pomacaniu w sklepie) oraz umówić test Fuela. Do tego ostatniego nie doszło i na razie nie dojdzie, bo plany pokrzyżował mi dzwon i połamany obojczyk. Powstały w ten sposób nadmiar wolnego czasu wykorzystałem na konstruktywne przemyślenia , w wyniku których ze stawki wypadły X-control, Blur i RZ. Owszem, ten pierwszy jeździ bez zastrzeżeń i ma na tyle skuteczny patent w zawieszeniu, że obywa się bez blokady, ale skok tyłu to tylko 100 mm (Blur 105 mm), a ja chcę 120 mm. W przypadku RZ, obok problemu z testem, wchodzi jeszcze brak wersji węglowej, a w tą celuję. Na polu zostaje Trek. Natomiast w miejsce wyeliminowanych wszedł dość niespodziewanie Cube Sting. http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/sting-hpc-black_id_35858_.htm Niespodziewanie, bo jeżdżę na Cube i pragnąłem jakiejś odmiany . Niestety, rama Sting bardzo odpowiada mi wizualnie. Poza tym widzę, że Cube wykombinował własny patent z zawieszeniem na bazie Horsta, który według ich twierdzeń ogranicza pompowanie do minimum. Nie ukrywam też, że Cube tradycyjnie jest atrakcyjny cenowo. Za mniej niż 10k mogę mieć sprzęt na kompozytowej ramie i XT/K18, z potencjałem do zejścia na wadze. Trek pod tym względem nie ma startu. Pytanie tylko jak rzeczywiście sprawuje się zawieszenie Cube. Test, do którego dotarłem niby potwierdza brak bujania, ale co z czułością i innymi bolączkami fulli, np. utwardzaniem przy hamowaniu. Jeżeli ktoś miał styczność z tym sprzętem, byłbym wdzięczny za opinie.
WacekMTB Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 Witajcie! Celuje w nowy sprzęt i tak oto mam zamiar z hardtail'a przesiąść się na full'a. Celuje w Scott'a Geniusa 20 albo 30 rocznik 2011(nie wiem czy czekać na 2012 ze względy na Kashima Coat w Fox'ach), ale raczej wybiorę tańszą wersję ponieważ nie chcę osprzętu Deore XT jaki oferują w 20-stce, ale Srama, 10 nie wchodzi w grę zbyt wysoki próg, poza tym nie ma potrzeby, nie wybieram się na maratony. Lubię po prostu poszaleć po górach, ale mój Poison dostarcza mi zbyt mało adrenaliny i wrażeń, poza tym od zawsze chciałem mieć full'a i jest opcja wzięcia Scott'a za ~4000zł(30)i ~4500zł(20) to czemu nie W dodatku nowy Tylko zanim się na niego zdecyduje chciałbym go przetestować. Pytanie brzmi: gdzie? Jestem z Pszczyny- ok.20km od Bielska-Białej, wiem że tam jest Scott (Koral) tylko o ile wiem nie mają Geniusa na sklepie, bo jest znając życie na zamówienie...a nie wiem gdzie jest centrum testowe które mi pozwoli wsiąść na ten rowerek. Jeszcze jedno, Fox Talas 32 jaki jest w Geniusie ma 2 stopniową regulacje- chciałem 3 stopniową, ale o ile wiem to te nowe nie mają, myślicie że to jakaś wielka róznica? No i Kashima Coat, bo jak już wypaśny to wypaśny, ale Talas RLC dopiero oferuje to pokrycie goleni. Nie wiecie czy wszystkie Fox'y na 2012 będą miały Kashime? Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.