Skocz do zawartości
  • 0

Za mały kąt ramy - wada fabryczna

Gość kulka

Pytanie

Gość kulka
Napisano

Witam, mam taki dość nietypowy problem. Tj kupiłam na jesień rower firmy torpado storm damski- co się okazało- jak chciałam zaczepić na ramie uchwyt na bidon strasznie mało miejsca było miedzy ramami , ledwo wcisnęłam uchwyt bo butelki 0,3 czy bidonu nie było możliwość. Rama ma chyba fabryczną wadę tj wywiercono dziury na zbyt dużej wysokości i "ciasny" kąt ramy uniemożliwia zamieszczenie uchwytu i włożenie do niego bidonu. Mam pytanie, czy jeśli rower mam na gwarancji, to czy jest możliwość, że wymienia mi ramę? ( z tego co zauważalnym rowery w tym sezonie maja inaczej już wiercone dziury a dokładniej na zewnątrz ramy nie jak u mnie w wewnątrz!). Wiem, że są specjalne zaczepy na uchwyt by w dobrowolnym miejscu na ramie umieścić bidon ale chciałbym wiedzieć czy to podlega gwaracnji jako wada fabryczna.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Można by rzec, że widziały gały co brały. Taka jest konstrukcja damskich ram i albo producent pomyśli i da koszyk pod ramą albo na rurze podsiodłowej albo mamy takie kwiatki. Takie coś nie podlega reklamacji, tym bardziej po pół roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...