Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] Tanie zabezpiczenie do taniego roweru

iDaniel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zakupiłem używany rower Giant za 400 zł i teraz poszukuje zabezpieczenia. Nie chcę przepłacać i kupować akcesoria przewyższające wartość roweru. Posiadam dwie marketowe linki 10mm i do tego wypatrzyłem, że są tanie U-locki. Czy np. taki: http://allegro.pl/item1015481244_2_zapiecia_zabezpieczajace.html będzie w miarę trudny do sforsowania przez złodzieja?

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Linki przecina się nożycami za jednym zamachem, także to zerowe zabezpieczenie.

Po drugie, zamek tego typu (w twoim U-Locku) otwiera się w ok. 9 sekund (filmiki na youtube).

Ja bym polecił TEN. Znana firma i lepszy rodzaj kluczy (zamka).

Napisano

Linki przecina się nożycami za jednym zamachem, także to zerowe zabezpieczenie.

Po drugie, zamek tego typu (w twoim U-Locku) otwiera się w ok. 9 sekund (filmiki na youtube).

Ja bym polecił TEN. Znana firma i lepszy rodzaj kluczy (zamka).

a to nie jest ten co otwiera sie długopisem???

na zabezpieczeniach sie nie znam jakoś super ale cos mi sie kojarzy ze ktoś przestrzegał

Napisano

Te co się otwiera długopisem, to mają charakterystyczne klucze w kształcie krótkiej rurki.

A łańcuchy się przecina ładnie nożycami (też polecam youtube), także nie ma idealnego zabezpieczenia :)

Napisano

Linki to sie przecina kombinerkami w kilka sekund. Wyglada to tak, ze przechodzaca osoba postronna nie jest w stanie stwierdzic czy to kradziez czy normalne otwieranie zamka.

Wszystko zalezy do tego jak atrakcyjny jest twoj rower, gdziego bedziesz zostawial i na ile.

Jesli chcesz tania blokade to kup taniego ulocka z normalnym zamkiem. Tylko to zabezpieczenie odstraszy niektorych zlodziei.

A jesli chcesz solidniej zabezpieczyc to kup markowego ulocka. Lancuch tez dobra opcja bo dodatkowo zapniesz przednie kolo tyle, ze masa jest duzo wieksza.

Napisano

Ja tam wielokrotne zostawiałem swój rower zapięty linką za 16 zł o grubości długopisu, z czego tylko połowa to ten drucik w środku :icon_mrgreen: ... odpukać, bezpieczne :teehee:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...