mazu Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, Zakupiłem niedawno komplet hamulców Avid Juicy 5, przejechałem na nich ok. 60km i zauważyłem, że w tylnym hamulcu klocek łapie tarczę ok 2-3 mm poniżej jej zewnętrznej krawędzi (oryginalna tarcza 160). Są to moje pierwsze hamulce tarczowe, stąd pytanie - czy da się jakoś wyregulować ten hamulec, żeby łapał całość tarczy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Musisz koniecznie podlożyć podkładki między adapter a oryginalne podkładki. Proponuję na początek wsadzić po jednej. Podkładki są do kupienia w każdym sklepie "metalowym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk84l1 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Miałem ten sam problem i zrobiłem jak napisał Andrew i jest ok ale dałem po 2 podkładki bo brakowało mi 2mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Taki problem czasem występuje jak założy się adapter do góry nogami, strzałka na nim ma być skierowana w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazu Napisano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Taki problem czasem występuje jak założy się adapter do góry nogami, strzałka na nim ma być skierowana w górę. Dzięki za podpowiedzi. Sprawdzę adapter, i ew. dorzucę podkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.