Skocz do zawartości

[amortyzator] Czyszczenie Suntour'a XCR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pytanie, dotyczące pełnego czyszczenia amortyzatora Suntour XCR, mianowicie chciałbym prosić o wytłumaczenie mi jak mam to zrobić tak, aby po złożeniu go nie zrobić sobie krzywdy na rowerze, jakich smarów, narzędzi użyć. Używam tego roweru do lekkiego FR/DH i ma duże luzy czy da się je jakoś zmniejszyć lub całkowicie zredukować, ewentualnie jak? Najlepiej jak by ktoś mi pokazał instrukcje lub filmik jak to zrobić (wyczyścić i złożyć) jest to amortyzator sprężynowy(w obu goleniach są sprężyny. I czy da się go jakoś zmiękczyć tak aby dobrze wybierał nierówności, ważę ok. 55 kg.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

• Mod Team
Napisano

Jak jeździsz FR/DH na tym amorze to i tak cud ze sobie krzywdy nie zrobiłeś do tej pory. Jak ma luzy takie ze przeszkadzają w jeździe to w kosz i kupć nowy, tym razem odpowiedni.

Napisano

Jak naoliwić amortyzator rst lunch t8 a po drugie które pokrętło od czego.I jeszcze 3 jak zrbić żeby dobrze pracował>proszę o szybką odpowiedz.Z góry dziękuje.

• Mod Team
Napisano

Jestem początkujący, a z kasą krucho więc chciałem tego "usprawnić" tak żeby jeszcze mi trochę posłużył.

Rozbierz wyczyść nasmaruj złóż. Wszystko jest na forum. Możesz go zalać olejem to trochę pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...