Skocz do zawartości

[rama] full pytania ogolne

mexikanos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kupuje sobie taka rame k2 attack 3.0 http://www.allegro.pl/item1015278191_super_k2_zobacz_all_mountain_okazja.html i nigdy nie mialem amora z tylu...

moje pytania to

-amor ma dlugosc montazowa 165mm a skoku to pewnie kilka centymetrow z tego co czytam, no i wlasnie dziwne kolega mial kiedys chyba 150mm a bujal sie jak glupi. to to kilka centymetrow sie przelozy na to ze na siedzeniu bede sie duzo uginal czy co ? bo juz nie rozumiem... przeciez jednak chyba ten amortyzator cos da a nie dalej bede tlukl tylnim kolem o krawezniki bo na miasto ja chce... jakos nie moge tego pojac ze ugiecie np 3 cm cos daje?

-czy lepsza taka rama (to chyba wielozawiasowa) czy tez moze takie jednozawiasowe? szukalem w google ale ciezko mi jakos porownac bo to troche inna budowa niz wiekszosc

-patrzylem na damper powietrzny do tego. powiedzcie jaka jest roznica jak bym tak zalozyl? oplaca sie dawac te 300-400zl za suntour radion chyba to byl czy juz lepiej wlozyc za 40zl sprezyne? jaka bedzie roznica?

z gory dzieki za odp i prosze sie nie smiac ale nigdy amora nie mialem i strasznie jestem ciekawy odp na te pytania...

Napisano

http://www.forumrowerowe.org/topic/65862-rama-k2-attack-30-100mm/ to chyba ta ramka.

Wszystko zależy od przełożenia ramy, W tym przypadku te kilka cm skoku tłoczka daje 100mm skoku wahacza, a chyba jest różnica i może sporo bujać jeśli rama wędruje o te 10cm w dół i do góry. Jeśli chodzi o system to jednozawias jest najprostszy, co nie znaczy najgorszy, to już zależy od danego systemu. Damper lepszy jest sprężynowy, ale to też zalezy od danej ramy. Najlepiej popytaj właściciela ramy w linku który ci podałem.

Napisano

juz go pytalem ale glownie o stan techniczny;-))) to mnie uspokoiles ze to sie wiecej ugina ze na damperze tylko z 3cm a nie na kole;-))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...