Skocz do zawartości

[Pulsometr] Nie chwyta sygnału

bzdecikk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Wystąpił u mnie ostatnio dość uciążliwy problem. Posiadam od 2007 roku pulsometr Sigma Fit Watch. Przez ponad dwa lata działał bez zarzutu. Jakoś w maju-czerwcu 2009 zaczął najpierw pokazywać mniej więcej połowę pulsu, a potem w ogóle wskazywał tylko zero. Po wymianie baterii w pulsometrze oraz nadajniku w końcu sprawa rozwiązała się sama i wszystko wróciło do normy.

Minął kolejny rok i problem się powtarza. Najpierw zaczęło się od tego, że pulsometr tracił sygnał przy szybszej jeździe (np. 35 km/h z górki), a po tym jak stanąłem w miejscu, wszystko już grało i ponownie puls wyświetlał mi się na monitorku. W zeszłym tygodniu pulsometr przestał mi w ten sposób raz działać, ale już się nie naprawił... Myślałem, że znam rozwiązanie. Wymieniłem baterię (CR 2032) w nadajniku (nowa) i w odbiorniku/wyświetlaczu (bateria wyjęta z nowej, nieużywanej lampki).Wczoraj pulsometr niestety nawet na początku treningu nie zareagował i zrobiłem 100km bez żadnych danych :/ Nie wiem w czym problem. Nie chcę kupować nowego monitora pracy serca, bo zwyczajnie nie mam na to kasy. Jaka może być przyczyna tego dziwnego zachowania urządzenia, które tak długo dobrze się sprawowało?

Napisano

Sprawdź miernikiem, jesli masz, czy baterie które teraz włożyłeś na pewno są świeże, często przy zakupie człowiek dostaje słabe baterie które przeleżały kilka lat.

Napisano

Miernikiem nie sprawdzałem, ale poprzekładałem baterie do pulsometru i nadajnika z innych urządzeń (licznik, lampki). Nic nie łapie :icon_mrgreen: Ciągle puls 0....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...