Skocz do zawartości

[opony] slicki do MTB

Zidentyfikowany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Możecie polecić jakieś dętki do IRS Smoothie.

Mam wersje kevlar, pompuję ok 6 bar. Używam dętek Hutchinson AIr Light 26 x 1.00-1.25 85g.

Na tych oponkach przejechałem ok 500km i 5 razy przebiłem dętkę.

Sprawdzałem zarówno wewnętrzną stronę opony jak i taśmę na obręczy i wszystko w stanie idealnym, opona też nie posiada żadnych dziurek, więc o co chodzi, czy te dętki są jakieś wadliwe.

Z oponami mtb używam róznież podobnych dętek, Air Light 26 x 1.7-2.1 120g i przez 3kkm zero przebić.

Możecie polecić jakieś ciekawe dętki do tych oponek, w miare lekkie max 100g i tanie max 25PLN.

• Mod Team
Napisano

Witam.

Możecie polecić jakieś dętki do IRS Smoothie.

Mam wersje kevlar, pompuję ok 6 bar. Używam dętek Hutchinson AIr Light 26 x 1.00-1.25 85g.

Na tych oponkach przejechałem ok 500km i 5 razy przebiłem dętkę.

Sprawdzałem zarówno wewnętrzną stronę opony jak i taśmę na obręczy i wszystko w stanie idealnym, opona też nie posiada żadnych dziurek, więc o co chodzi, czy te dętki są jakieś wadliwe.

Z oponami mtb używam róznież podobnych dętek, Air Light 26 x 1.7-2.1 120g i przez kkm zero przebić.

Możecie polecić jakieś ciekawe dętki do tych oponek, w miare lekkie max 100g i tanie max 25PLN.

Może nie lekkie, ale dobre dętki 1.00-1.25 decathlonowe, ważą ok 120g, 1 dziura od 2kkm :icon_wink:

Napisano

Jak z jazda takim kontenderem w rozmiarze 1.0?

U siebie mam 1.35' kojaka, i teraz 1.6 conti na przodzie i poki co no problem, tyle ze jazda miejska, sporo kraweznikow i nie wiem czy takie 1.0 ma sens, aby kupic dziewczynie? Szosa ganiac zawsze nie bedzie.

• Mod Team
Napisano

Jeździ się na tym świetnie, ale na pewno nie jest to opona do jazdy po krawężnikach. Trzeba bardzo uważać na dziury i wszelkie nierówności żeby nie rozwalić koła. Jednak jak się dużo jeździ szosą to warto bo opony są naprawdę lekkie, wąskie i świetnie się rozpędzają. Średnie prędkości są znacznie wyższe. Jakby do tego założyć lemondkę to mamy prawie szosówkę :)

Napisano

W sumie, lasce moge oddac moje conti i moze kojaka, ale kojak to jest pancerna guma od przebic. Wtedy sam sobie sprawie komplet 1.0, ale znowu boje sie bo wiadomo, ZTR nie lubi wysokich cisnien, ale z drugiej strony to jest zupelnie inna bajka. Np. Kojak nabity na 3bar jest tak samo twardy jak na zwyklej obreczy przy 5bar.

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Przejrzałem przed chwilą co montują producenci do rowerów trekkingowych i są to opony w rozmiarach ok. 1.6, osobiście przejechałem na Kwest 1.5 trochę kilometrów z sakwami i nie miałem z nimi najmniejszych problemów - zero kapci.

Stawiałbym na 1.5 - opory tak strasznie nie są ważne, a masz zawsze większą pewność i kontrolę jak zjedziesz z asfaltu czy pewnie też przy przenoszeniu ciężaru przez koło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...