meyde9 Napisano 23 Września 2010 Napisano 23 Września 2010 Witam. Możecie polecić jakieś dętki do IRS Smoothie. Mam wersje kevlar, pompuję ok 6 bar. Używam dętek Hutchinson AIr Light 26 x 1.00-1.25 85g. Na tych oponkach przejechałem ok 500km i 5 razy przebiłem dętkę. Sprawdzałem zarówno wewnętrzną stronę opony jak i taśmę na obręczy i wszystko w stanie idealnym, opona też nie posiada żadnych dziurek, więc o co chodzi, czy te dętki są jakieś wadliwe. Z oponami mtb używam róznież podobnych dętek, Air Light 26 x 1.7-2.1 120g i przez 3kkm zero przebić. Możecie polecić jakieś ciekawe dętki do tych oponek, w miare lekkie max 100g i tanie max 25PLN.
Mod Team safian Napisano 23 Września 2010 Mod Team Napisano 23 Września 2010 Witam. Możecie polecić jakieś dętki do IRS Smoothie. Mam wersje kevlar, pompuję ok 6 bar. Używam dętek Hutchinson AIr Light 26 x 1.00-1.25 85g. Na tych oponkach przejechałem ok 500km i 5 razy przebiłem dętkę. Sprawdzałem zarówno wewnętrzną stronę opony jak i taśmę na obręczy i wszystko w stanie idealnym, opona też nie posiada żadnych dziurek, więc o co chodzi, czy te dętki są jakieś wadliwe. Z oponami mtb używam róznież podobnych dętek, Air Light 26 x 1.7-2.1 120g i przez kkm zero przebić. Możecie polecić jakieś ciekawe dętki do tych oponek, w miare lekkie max 100g i tanie max 25PLN. Może nie lekkie, ale dobre dętki 1.00-1.25 decathlonowe, ważą ok 120g, 1 dziura od 2kkm
Mod Team Odi Napisano 24 Września 2010 Mod Team Napisano 24 Września 2010 A może kolega nie nasmarował dętki talkiem i stąd tyle złapanych gum? Opona skleja się z dętką i przy dużych ciśnieniach często nie wytrzymuje. A co do wyboru slicków to według mnie najlepszą propozycją są lekkie i tanie Kontendery: http://allegro.pl/kenda-kontender-k-196-26x1-0-23-559-i1216058621.html
Sorcerer Napisano 24 Września 2010 Napisano 24 Września 2010 Jak z jazda takim kontenderem w rozmiarze 1.0? U siebie mam 1.35' kojaka, i teraz 1.6 conti na przodzie i poki co no problem, tyle ze jazda miejska, sporo kraweznikow i nie wiem czy takie 1.0 ma sens, aby kupic dziewczynie? Szosa ganiac zawsze nie bedzie.
Mod Team Odi Napisano 25 Września 2010 Mod Team Napisano 25 Września 2010 Jeździ się na tym świetnie, ale na pewno nie jest to opona do jazdy po krawężnikach. Trzeba bardzo uważać na dziury i wszelkie nierówności żeby nie rozwalić koła. Jednak jak się dużo jeździ szosą to warto bo opony są naprawdę lekkie, wąskie i świetnie się rozpędzają. Średnie prędkości są znacznie wyższe. Jakby do tego założyć lemondkę to mamy prawie szosówkę
Sorcerer Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 W sumie, lasce moge oddac moje conti i moze kojaka, ale kojak to jest pancerna guma od przebic. Wtedy sam sobie sprawie komplet 1.0, ale znowu boje sie bo wiadomo, ZTR nie lubi wysokich cisnien, ale z drugiej strony to jest zupelnie inna bajka. Np. Kojak nabity na 3bar jest tak samo twardy jak na zwyklej obreczy przy 5bar.
bysio58 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Czy ta opona kenda kwest 26x 1.25 http://e-bmx.pl/opis...125-30-tpi.html, wytrzyma pod sakwy czy lepiej wsiąść wziąć kenda kwest 26x 1.50
Patryke Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Przejrzałem przed chwilą co montują producenci do rowerów trekkingowych i są to opony w rozmiarach ok. 1.6, osobiście przejechałem na Kwest 1.5 trochę kilometrów z sakwami i nie miałem z nimi najmniejszych problemów - zero kapci. Stawiałbym na 1.5 - opory tak strasznie nie są ważne, a masz zawsze większą pewność i kontrolę jak zjedziesz z asfaltu czy pewnie też przy przenoszeniu ciężaru przez koło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.