matis1906 Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witajcie Mam łańcuch KMC X8 106 ogniw. Był trochę za długi i go skróciłem...teraz jest za krótki. Jaki łańcuch byście polecili ??Z tyłu mam przerzutkę deore m510 a kasetę CS-HG50 8l (8 biegów) Jezdzę 70%-szosa, 30%-lasy/polne ścieżki. Chcę przeznaczyć na niego max 80zł Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Nikt nie jest w stanie pomoc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tui Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Są 2 metody: 1. Kupujesz tańsze 2 łańcuchy np PC 48 i zmieniasz je co 500 km zakładając zawsze krótszy. 2. kupujesz lepszy łańcuch np. PC 58 lub PC 68 i jeździsz do zarżnięcia i kasty i łańcucha. Łańcuch firmowy zawsze jest (z reguły)za długi, robisz tak: z tyłu wrzucasz na najmniejszą koronkę i z przodu też na najmniejszą (na krzyż tak jak jeździć nie powinno się) i patrzysz jak ci się składa przerzutka tylna. Ma się składać prawie całkowicie ale nie obcierać łańcuchem o wózek i kółeczka w przerzutce (piszę to z pamięci), jak obciera to skracasz łąńcuch o 1 ogniwo i jest ok. Popróbuj sam albo jedź do fachowego serwisu niech ci zrobię i przyjrzyj się potem jak jest zrobione będziesz wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Skracać umiem,z tym nie bedzie problemu. Chodziło mi o wybór odpowiedniego łańcucha rower ma ok 1500km,kaseta wygląda dobrze. Postaram sie kupić jakiś lepszy.Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.