Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] Jaki proponujecie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć szukam amortyzatora za max 350zł do krossa level A2 z 2008 roku. ;)

często jeszcze po lasach i górach. Potrzebuje czegoś wytrzymałego co niedostanie po 3 latach luzów. myslałem nad RockShox Dart III, ale znalazłem też RST Gila Pro TnL w podobnej cenie. Chętnie obejrze tez wasze propozycje :)

Napisano

Suntour axon. Znajomi katują je już któryś sezon. Ja Kilka dni temu zakupiłem, po awarii RS j4. Jest od niego minimalnie twardszy, ładnie się wgina, tłumienie dobre. Na razie jest minimalnie mniej czuły od RSa, ale myślę, że się jeszcze dotrze.

Ja bym brał axona:thumbsup::):thumbsup:

Ew, możesz wziąć Rock shox dart 2, albo 3, ale nie wiem jak działają. To następcy serii Judy. Ja swoim Judy 4 byłem zachwycony. Świetna czułość, regulowane tłumienie. Niestety tłumik był z plastiku i wyrobiło się gniazdo odpowiedzialne za regulację tłumienia odbicia. Padły też uszczelki w tłumiku. Wszystko po niecałych 5kkm. Blokada nie zawsze chciała odbijać.

Może w dartach jest lepiej, ale ja mam chwilowe uprzedzenie:icon_confused:

<b>Gile</b> mam w jednym rowerze. Straszne g* i nie mógłbym spokojnie zasnąć, gdybym to komuś polecił. Strasznie twardy, na najmiększym ustawieniu. Na dziurach w mozolnie  się nie składa. Nie wiem, który dureń zamontował takie coś w rowerze dziecięcym. To amor na osobę ważącą 150kg. Na YT można zobaczyć filmiki, jak działa Gila zalana olejem 10w- Dużo lepiej i tak też chyba zrobię- zaleję olejem. Gdybym miał nie robić żadnych przeróbek, to już wolał bym zwykłego<b> XCR</b>a od <b>Gili</b> Z resztą na YT można znaleźć filmy przedstawiające niszczenie Gili z nadłamaną koroną. Po takim seansie mam wątpliwości co do wytrzymałości tego sprzętu.<br>

Napisano

Co do tej gili, mój kolega ma to w nowiutkim Wheelerze za 1500 zł - masakra, skok ponoć 100 mm chyba, ugina się to na 2 cm, tak jak kolega wyżej napisał - twarde jak cholera...

Dodam że mój kolega też słabo trafił bo on waży 40 kg chyba ... Fajnie działa manetka, bo nei blokuje od razu , tylko utwardza go z kazdym kliknięciem, ale przy tej jej twardości to tak jakby się jechało z zablokowanym.. Takze ja też nie polecam tej gili.

I odnośnie:

to już wolał bym zwykłego <b> XCR</b>a od <b>Gili</b>

No ja wole mojego XCR'a niż tą sztywną gilę, no ale każdy swoje chwali ;P

Raidon, chyba tylko to się liczy, bo się miesci mniej wiecej w kwocie a do tego jest amorkiem powietrznym.

Ew. pozbierać do czegoś lepszego :)

Napisano

ten Raidon mi się podoba i wygląda na solidny amor ale najtańszy jaki znalazłem to 400 zł a czytałem opinie o Dart'cie III i mówią że twrady jak na 70 kg. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ?? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...