Skocz do zawartości
  • 0

Dziwne klekotanie w przerzutce.

Gość MeeHow

Pytanie

Gość MeeHow
Napisano

Witam, otóż moim utrapieniem jest dziwne klekotanie, które najprawdopodobniej pochodzi z przedniej przerzutki. Czemu tylko prawdopodobnie? A dlatego, że ów dźwięk wydobywa się tylko podczas jazdy gdy rower jest obciążony a podczas próby kręcenia pedałami ręką nic nie słychać. Częstotliwość odgłosów zmienia się wraz z prędkością osiąganą przeze mnie.

Tutaj kiepskie zdjęcia roweru:

img0134z.jpg

img0135ku.jpg

a tu dźwięk klekotania uchwycony podczas jazdy:

Kliknij Tu

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety to nie to. Klekotanie słychać zarówno, kiedy się rozpędzę i przestanę kręcić pedałami. Może to będzie cenną uwagą: łańcuch nie drga przy klekotaniu.

Pozdrawiam.

Napisano

Moim zdaniem to nie przerzutka,Tylko koło o coś obciera lub stuka.Sprzwdź luzy w kołach i czy koła nie są scentrowane.Zobacz, czy wszystkie szprychy są naprężone.Wysłuczałem Twojego nagrania i do takiego wniosku doszedłem. Pozdrawiam.

Napisano

Duzutki - to naprawdę może być przyczyna ;). Ostanio byłem w serwisie byłem w serwisie, gdyż z niewyjaśnionych przyczyn podczas przejazdzki wypadło mi tylne koło (chociaż jechałem po gladkiej drodze). Meczylem się sam by je zamontować, lecz nie wychodziło mi to zbytnio bo plyta hamulca tarczowego cały czas była krzywo i zawadzala o krawędź. Więc przyczyną może być źle zamontowane koło poprzez serwisantow bądź defekt powstały na skutek wypadnięcia. Dziękuję wam bardzo za rady ;].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...