Rychlapl Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Witam, Postanowiłem ściągnąć kasetę i dokładnie wyczyścić. Nakrętka poszła gładko, luźna zębatka z kasety Deore XT zeszła bez problemu, natomiast reszta kasety (która już jest w jednym kawałku z tego co się orientuję) nie chce zejść z bębenka. Psikałem WD-40 już kilka razy w przeciągu około 20 godzin i nic. Czy ja coś źle robię? Ostatnio ściągałem kilka innych kaset i bezproblemowo szło... Wydaje mi się, iż kaseta jest zapieczona. Co z tym fantem? Pozdrawiam.
Mod Team michuuu Napisano 2 Maja 2010 Mod Team Napisano 2 Maja 2010 Jak wyżej - kaseta ma małe szansa na zapieczenie, spróbuj lekko popukać (drewnianym czymś) przeciwnie do napędu z unieruchomionym bębenkiem, powinna zejść z wielowypustu.
Rychlapl Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 Dzięki za pomoc, pomogło. Swoją drogą nie ładnie, że te najmniejsze 4 (każda osobno) zębatki się tak wgryzają. Ale dało rade, poskładane z powrotem czyste do kupy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.