nota Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Szukam jakichś dobrych obręczy do XC kompatybilnych z hamulcami typu V-Brake. Zależało by mi na cenie w granicach 100-130 zł. które wybrać: - XM 117 - XM 317 - Alexy XC Lite - Alexy DH 19 - Sunrims UFO - Jakieś inne? (tylko nie Dartmoor, Author, Accent itp.)
axis Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Odświeżam stary temat. Przymierzam się do wymiany kół, miałem już wypatrzony zestaw ale niestety obręczy na allegro już nie ma - DT X450. Zależy mi na masie poniżej 450 g oraz wytrzymałości, nie ważę dużo, ale lubię jeździć dużo w terenie [XC, bez skakania i innego katowania] i nie chciałbym, żeby koła wymagały prostowania za często. Podstawowe modele Mavica czy Alexrims też odpadają. Proszę o propozycje. Cena podobna jak w temacie, do 300 zł za komplecik. Im taniej tym lepiej, ale nie kosztem jakości
Kellysbicycles Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Ile ważysz? To też jest istotnym faktem przy doborze obręczy. Zależy ilu komorowe chcesz obręcze. Ja jestem za trójkomorowymi. Z trój komorowych proponuję: Mavic XC317, Mach 1 x-lite.
axis Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 No właśnie też jestem zwolennikiem trójkomorowych, ale wybór jest mały... a Mavici 317 to jest podstawowy model, którego, jak pisałem, wolałbym uniknąć. Ważę 68 kg. Może jeszcze jakieś propozycje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.