MieszkoI Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witajcie, zamierzam kupić sobie buty + padały spd i w związku z tym mam pytanie. Czy buty SHIMANO-SH R076G (szosowe) są kompatybilne z pedałami Shimano PD-M540 (bloki SH-M51). Jest to dobre połączenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Kompatybilne jest i w mieście jeszcze jakoś by się to sprawdzało, ale zobacz na podeszwę, przy jakiejkowlwiek próbie podejścia z rowerem nie skonczyłoby się to zbyt dobrze. Do MTB się nie nadają. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MieszkoI Napisano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Ale wiecie co... ja w terenie raczej nie jeżdżę, a na pewno nie w takim, gdzie trzeba rower przeprawiać przez przeszkodę na nogach. Mam możliwość taniego kupienia obu produktów (te buty bardzo mi się podobają). Będzie mi się w nich źle jeździło na szosie i po drogach nieutwardzonych? Zmienić pedały na inne czy buty na bardziej terenowe np. Mt-41? Chciałbym mieć dobrą wydajność przenoszenia siły na pedały. Aktualnie jeżdżę na platformówkach i czy w butach MT-41 będę czuł dużą różnicę? Chciałbym jeszcze dodać, że interesują mnie głównie dalsze wyprawy po szosie i po drogach nieutwardzonych. Shimano SPD-SL odpada bo nie da się w tym chodzić. Czy buty Shimano SH-M076 nie będą uciążliwe w codziennym użytkowaniu i nadadzą się na podróże ( SH MT-41 mniej mi się z wyglądu podobają, ale może je bardziej polecacie?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 A widziałeś jak te buty wyglądają pod spodem? Są całkowicie płaskie i po przykręcaniu bloka nie będzie dało się w tym chodzić. W butach MTB blok się chowa w podeszwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MieszkoI Napisano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 No dobrze..to wyeliminowałem już te szosowe. Teraz ponawiam pytanie, czy w SH M-076 będzie mi się wygodnie jeździć po asfalcie do 200 km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.