Sajgon007 Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Mam dla was 3 pytania 1. Mam nowy rower - czy po 100km warto robić przegląd zerwoy - (czy w ogóle warto ?) 2. Co wchodzi w skład przeglądu zerowego ? 3. Gdzie w Gdyni polecacie zrobić przegląd zerowy ? 40-45zł max. Z Góry Dziękuję. Pozdrower
wojtekkrakow Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 Przegląd zerowy to nic innego jak najprostsza regulacja podstawowych rzeczy. Przerzutki, hamulce, zerkną okiem i tyle. Czasami zerowy jest wymagany do gwarancji, jak masz darmowy to czemu nie skorzystać, choćby dla świętego spokoju. Jeśli to nie wymóg sklepu w którym kupiłeś tylko Twój pomysł to nie ma potrzeby. Sam możesz zerknąć czy wszystko działa, w nowym rowerze warto sprawdzić choćby i nawet dokręcone śruby mostka, kierownicy itp i jak rower działa to jeździć.
Root Admin Mieciu Napisano 1 Maja 2010 Root Admin Napisano 1 Maja 2010 często jest tak, że przegląd jest obowiązkowy w celu utrzymania gwarancji... czyli tam, gdzie kupiłeś, oddajesz rower do przeglądu. U Gianta jest to miesiąc czasu, wtedy rower się 'układa'. Zwykle przegląd polega na usunięciu luzów i doregulowaniu przerzutek. Dostajesz pieczątkę i cieszysz się dalej gwarancją.
Sajgon007 Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 Umiem sam wyregulować przerzutki ale.. nie umiem wyregulować sam hamulców tarczowych(rower mam 3 dni a nie miałem wcześniej takich hamulców) U mnie akurat przegląd zerowy nie jest potrzebny do utrzymania gwarancji. Głównie chodzi mi oto abym nie miał żadnych luzów bo nie umiem wszystkiego dokręcić samemu ( nie wiem dokładnie co , jak i z jaką siła) Aha jest możliwość żeby mi na przeglądzie zerowym nie smarowali łańcucha i goleni amora ? bo mam do tego dobre smary w domu PS : Przegląd zerowy planuje zrobić w Gdyni w Cyclo - tam zrobią mi to dobrze ?
Mod Team Odi Napisano 2 Maja 2010 Mod Team Napisano 2 Maja 2010 Znajdź jakiegoś doświadczonego forumowicza z Twoich okolic, który za czteropak zrobi to rzetelniej niż serwis
Sajgon007 Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 Jestem tu nowy ;/ Nie mam tu na razie żadnych qumpli ale popytam ;]]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.