Skocz do zawartości

[Rower] Merida HFS 3000-V

lupus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam małą prośbę. Ostatnio na maratonie widziałem, że sporo osób ma upiększone maszyny kolorowymi dodatkami typu śrubki, zaciski czy linki przerzutek. Wróciłem do domu i tak kombinowałem co by zmajstrować w mojej Meridzie. Pierwsze co przyszło mi na myśl to dodatki KCNC. Problem polega na tym, iż nie ma dodatków w kolorze pomarańczowym, który najbardziej by pasował do ramy. Są co prawda złote ale to chyba nie bardzo będzie grało. Drugi pomysł to niebieskie bądź ewentualnie bordowe, jednak chciałbym poznać opinie innych, żeby nie zrobić z roweru choinki. Oczywiście nie muszą to być części z KCNC, jestem otwarty na wszelkie sugestie.

A tak to wygląda na chwile obecną. Sorry, że zdjęcia w domu robione ale chwilowo jestem kontuzjowany :)

65722860.jpg

By arielo86 at 2010-05-01

65837923.jpg

66319605.jpg

71125997.jpg

66686333.jpg

76743939.jpg

populane kolory czyli złoty/czerwony raczej nie będą dobrze wyglądać. pomarańczowy? może :)

http://bicyklon.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=62&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

i masz pomarańczowe podkładki :)

w ofercie sklepu są też pomarańczowe alu śruby zębatek i koszyczka bidonu. w ofercie Pro-bolta też od niedawna są pomarańczowe śrubki; też nakrętki kaset.

no i oponki Conti :)

Ze śrubkami to fajna jest zabawa. Nie jestem pewien czy złoty by nie pasił. Można przymierzyć. Wybór chyba większy w tym kolorze niż w pomarańczowym. Oprócz KCNC jest jeszcze masa kolorowych dodatków z Token-a. Nakrętka kasety jest bezsensu. Raz, że jej nie widać a dwa- jak kupujesz kasetę XT to nakrętka i tak jest alu. Przynajmniej tak mi się wydaje.(tzn jak wykręcałem nakrętkę z XT to tak mi się wydawało

gdyby nie te pomarańczowe akcenty na ramie

jak zamawiałem ramę to do głowy by mi nie przyszło, że będę szukał kolorowych śrubek ;) no ale tak to już jest. następnym razem wezmę również to pod uwagę ;)

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...